Orasul Busteni Dezbateri

Extindere (suprafata si populatie)

Posted by adminobd on 20 December 2011

Politica din prezent a primariei este de a promova o expansiune cat mai rapida a Orasului Busteni. Expansiune/extindere inseamna mai multe constructii, mai multe case de vacanta, crearea de noi cartiere rezidentiale in zone precum Valea Cerbului sau padurea de pe Muntele Zamora, asfaltarea drumurilor forestiere, defrisarea padurilor din vecinatatea orasului, cresterea numarului de locuitori etc. Sunteti de acord cu aceasta politica a Primariei Busteni? Daca da, de ce? Daca nu, de ce?

3 Responses to “Extindere (suprafata si populatie)”

  1. Busteni-ul se transforma intr-un oras inghesuit si urat. Sincer, ca oras este urat, tot ce poate fi numit frumos a ramas doar peisajul Muntilor Bucegi. Valea Cerbului si Zamora trebuie sa ramana intacte. Sunt ultimele noastre refugii. Valea Cerbului este locul cel mai aproape de oras in care poti sta la iarba verde. Este cel mai simplu de ajuns atat cu masina cat si pe jos. Construirea unor case, ar insemna un nou cartier practic, insa ar fi in inima padurii si al salbaticiunilor. Stim cu totii ca este zona frecventata de ursi si chiar lupi. De ce sa nu le lasam si lor putina libertate? Valea Cerbului este frumoasa asa cum e. Iar extinderea in Zamora nu este necesara. Ideea era sa ramanem un oras dezvoltat, dar atat cat e in prezent. Dezvoltat nu inseamna inghesuit. Mergeti pe strazile din Busteni si o sa vedeti ca sunt vile langa vile…nu prea au mai ramas curti. Nu asa se face turism, nu asa trebuie sa arate un oras. Cum mergi iarna pe strada Valea Alba pe jos? Greu…trebuie sa te feresti de toate masinile, trotuarul e prea ingust si oricum stau masini pe el, sau zapada…etc. Strazile sunt inguste, casele inghesuite. Pentru ce sa stricam aspectul orasului sau al zonelor cu iarba verde sau paduri? Doar de dragul unor turisti care vin aici din cand in cand? Care nici macar nu locuiesc si nici nu au de gand sa locuiasca aici? Cate vile stau goale? De ce au fost date atatea autorizatii de construire? Sincer, nu-mi place calea in care ne indreptam…dar eu nu pot lua decizii…

    Parcurile au fost distruse toate, acum vor sa distruga si Valea Cerbului? Misto…o ducem bine inseamna. Unde te mai poti plimba cu copiii? Te duci de nebun cu ei prin padure cu tricicletele dupa tine si cu inima in dinti sa nu dai de urs? Singurul parc e cel de la scoala germana, dar acel parc deserveste doar locuitorilor acelei zone. Nu te duci de pe Nistor Urechea pana acolo doar ca sa te dai in leagane. Parcul de langa scoala numarul 1, sau cum se numeste ea acum…ala e parc? E doar un teren cu 5 banci. Tot ce a fost parc….e de domeniul trecutului. Valea Cerbului trebuie sa ramana intacta, atat pentru noi ca locuitori cat si pentru cei ce decid sa-si petreaca verile in corturi. Oricum, nu li se ofera nimic acelor oameni…doar dau taxe de campare,…ca in rest nimic.
    Mi-ar fi placut ca Bustenarii sa fie mai deschisi la minte si sa vada adevarata realitate si directia gresita in care ne indreptam, insa din pacate toti se bucura de flori oferite gratuit cu anumite ocazii….electorale….sau de pachetele cu hrana…etc..etc…

  2. Frați buștenari.., se pare că mafiotul de Savin nu prea mai are ce să cumpere din oraș și dorește să-și extinde proprietățile și prin preajma Bușteni-ului.

  3. maria said

    Acum cativa ani toata opinia publica a orasului il ovationa pe savin pentru ca a facut praf proiectul pentru gondola de pe Valea Cerului. Acum s-a ales lumea cu Valea Cerbului facuta praf si devenita focar de infectie si prost gust, cu asa zisul “domeniu schiabil” Kalinderu, la care accesul dureaza 1h si o tura de schi 5 minute – pe preturi de Saint Tropez, si mai nou cu extinderea rapida a orasului direct in padurea de la Caminul Alpin. Sunt convinsa insa ca tot pe el o sa-l voteze localnicii la tura urmatoare, asta fireste – daca ii mai intreba cineva.

Adauga un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: