Orasul Busteni Dezbateri

Alegeri locale, orasul Busteni, 2016

Posted by adminobd on 10 May 2016

Aceasta este o pagină dedicată dezbaterilor legate de alegerile locale din 2016, de la Bușteni. Alegerile se vor desfășura într-un singur tur și vor avea loc duminică, 5 iunie 2016. Vă puteți exprima opiniile în secținea de comentarii de mai jos. La discuții poate participa orice persoană care este interesată de aceste alegeri și de felul în care va fi administrat orașul Bușteni în următorii 4 ani (2016-2020). Exemple de posibile subiecte de discuție:

  • (1) Prioritățile pe care considerați că ar trebui să le aibă viitoarea administrație locală.
  • (2) Strategii pentru dezvoltarea economiei locale și crearea de locuri de muncă.
  • (3) Politica față de natură și protecția mediului, atât în ceea ce privește pădurile din jurul orașului și zona de munte, cât și orașul în sine (gunoaie, spații verzi etc.).
  • (4) Politici de urbanism: problema construirii haotice, gestiunea locurilor de parcare etc.
  • (5) Construirea unui spital sau a unui centru medical de urgențe.
  • (6) Reabilitarea rețelei de apă și canalizare (clorinarea apei, problema amplasării rezervoarelor etc.).
  • (7-…) Orice alt subiect care să aibă legătură cu alegerile locale, administrația locală sau probleme ale cetățenilor din orașul Bușteni care necesită rezolvare.

Pentru a păstra discuțiile civilizate și având în vedere și ceea ce s-a întâmplat acum 4 sau 8 ani, cu ocazia alegerilor locale, va exista o moderare un pic mai strictă, în sensul că nu vor fi permise insultele gratuite la adresa candidaților, familiilor candidaților sau a altor persoane care nu au legătură cu acestă campanie. Pentru a clarifica, prin ”insultă” se înțelege orice comentariu al cărui principal scop este acela de a jigni o persoană sau un grup de persoane. Bineînțeles, sunt permise critici la adresa candidaților sau la adresa programelor electorale ale acestora, însă acest lucru trebuie făcut, pe cât posibil, cu argumente și păstrând un limbaj civilizat (pot fi critici dure, dar important este să aibă substanță, să aibă un fir logic). Tipuri de comentarii care vor fi moderate:

  • (1) Insulte. Comentariile care conțin insulte nu vor fi șterse integral, dar vor fi șterse frazele care conțin insulte (toată fraza, nu doar înlocuirea câtorva cuvinte cu punctulețe sau steluțe).
  • (2) Comentarii al căror scop este să deturneze discuția sau să o arunce în derizoriu (acum 4 ani au existat postaci care au încercat să facă exact acest lucru). Astfel de comentarii vor fi șterse integral.
  • (3) Acuzații referitoare la posibile fapte de natură penală. Acolo unde vor apărea acuzații de acest gen, voi preciza că ele trebuie să fie însoțite de dovezi, pentru că, în caz contrar, oricine poate să acuze pe oricine altcineva de orice. În principiu, ar fi preferabil să evitați formularea unor astfel de acuzații, dacă nu pot fi susținute prin dovezi sau argumente.

La fiecare comentariu moderat, va exista o explicație a motivulului pentru care comentariul a fost editat. In cazul în care doriți să raportați un comentariu sau să îmi comunicați orice altceva în legatură cu această pagină de dezbateri (informații incomplete/inexacte, informații care ar trebui adăugate etc.), o puteți face la adresa blogbusteni [a rond] gmail [punct] com.

Inițial, pe pagină existau și două sondaje, unul pentru funcția de primar, altul pentru consiliul local. Am șters aceste sondaje pentru că exista posibilitatea ca o persoană să voteze de mai multe ori și pentru că lista inițială pentru funcția de primar îl cuprindea și pe Mihai Totpal, care nu candidează la primărie, iar multe persoane apucaseră deja să voteze cu acesta. Pentru cine este curios, în momentul în care au fost șterse, sondajele arătau astfel: PER conducea la consiliu, cu 34 de voturi (52%), iar Emanoil Savin conducea la primarie, cu 18 voturi (32%).

tatov

71 Responses to “Alegeri locale, orasul Busteni, 2016”

  1. Bine ati revenit,
    Un mic comentariu … Sondajul pt primar este un pic derutant deoarece PER nu are reprezentant pt Primar la Bușteni 🙂

  2. adminobd said

    Nu știam, rămăsesem cu impresia că PER are canditat și pentru primărie. O să modific sondajul. Păcat, totuși, pentru că, după rezultatele de pînă acum, avea șanse să cîștige… 🙂 Dar, oricum, sondajele de aici sînt mai puțin importante.

  3. Credeti ca Orasul Busteni se poate dezvolta prin turism? Sunt curios ce vor raspunde candidatii, daca vor raspunde 🙂

  4. un.bolovan said

    Eu sunt curios ce doresc sa intreprinda actualii candidati in legatura cu pastrarea ariilor protejate. Nu vorbesc doar de Parcul Natural Bucegi aici ci si de tot ce insemna Sit Natura 2000. Desi nu sunt in Busteni, am crescut in Bucegi.

    Am sa redau mai jos vorbele unui prieten, un fragment din ce a scris el acum o luna:

    “De la inceput vreau sa va spun ca am o parere proasta despre majoritatea politicienilor pentru ca stiu si vad tot timpul o multime de gunoaie. Cam asa si la Busteni. In timp ce o mana de oameni se lupta sa protejeze si sa conserve padurea de la Caminul Alpin exista si asa-zisi ecologisti care ar face orice in scopul lor personal sa distruga aceasta padure. “Impreuna pentru natura si o viata mai buna!” este deviza partidului ”ecologist” din Busteni. Care ”impreuna” si pentru cine o viata mai buna? Eu nu am sa fiu niciodata impreuna cu un asemenea partid care isi mai spune, culmea, si ecologist. De ani de zile ma lupt cu gunoaiele din natura si nu le suport nici pe cele din oras. Dar a face “ecologie” vanzand si taind padurea este o mare ipocrizie. Padurea de la Caminul Alpin este locul copilariei mele. Si nu numai al meu. Si nu numai aceasta padure.(….)”

    Iar despre cum este protejat Parcul Natural Bucegi in prezent la Busteni, mai multe aici:

    parculnaturalbucegi.ro

  5. @Un.Bolovan.
    Interesant este ca nimeni nu a vazut cei 10-12-15 vitei care ani, poate zeci de ani (altii in fiecare an, desigur) au distrus tot lastarisul din liziera transformata in pasune. Padurea de la “Caminul Alpin” a fost compromisa cu mult timp inainte de edificarea celor doua constructii. Dar, cum spuneam, nimeni nu a zis nimic!

  6. @ dl. Mateescu
    Eu cel puțin , pana acum am raspuns ce vreau să fac pentru turism prin platformă 🙂 zic eu echilibrată si foarte atent pusă la punct dpdv financiar. Acum aștept cu nerăbdare copy/paste de la alții. Si mai sunt si alte lucruri care se pot face. sunt convins că ați citit platforma dar dacă nu o puteți regasi aici : http://ziardebusteni.ro/2016/05/08/%EF%BB%BForganizatia-p-n-l-busteni-mai-puternica-ca-niciodata-si-platforma-electorala/ … și mai sunt cam 10 punte dar inca nu le-am definitivat deoarece nu am identificat surse de finanțare și precum mă știți NU promit când știu că nu pot realiza.
    @ adminobd
    Orice sondaj este important dacă reflecta realitatea 🙂 , si ce bine ar fi dacă cumva s-ar vedea undeva un număr de respondenți

  7. un.bolovan said

    Domnule Mateescu, eu nu vorbesc punctual DOAR de padurea de la Caminul Alpin. Sunt si multe alte lucruri cel putin discutabile care se intampla in zona. Nu-mi dau seama despre ce lastaris este vorba si nici despre cate zeci de ani. Am si eu cateva, chiar mai multe dar poate nu destule. La fel, nu stiu cele doua constructii despre care este vorba. Eu am luat ca reper HG 230/2003 care stabileste limitele PNB si documentele UE care in 2007 stabilesc clar zonele de protectie Natura 2000.

  8. Valentin Codescu said

    Buna seara tuturor ! Domnule Mateescu George Daniel – cu permisiunea dvs, as dori sa fiu primul dintre candidati ( sunt convinsi ca si ceilalti o vor face!) care raspunde intrebarii dvs. Dupa desfiintarea Fabricii de Hartie Busteni, TURISMUL ramane SINGURA optiune si totodata sansa pentru economia orasului. Din fericire pentru noi, conditiile geografice, de clima si ambient reprezinta un sprijin real in dezvoltarea turismului autohton. Turismul imbina armonios economia atat de necesara cu factorii de mediu – care ne asigura viata.Busteniul s-a facut remarcat de dintotdeauna in peisajul circuitului turistic la nivel national si international.

  9. un.bolovan said

    Buna seara! Domnule Valentin Codescu, nu vreau sa ajung pe aici un Gica Contra, dar din cate imi amintesc Busteniul n-a mai fost prezent de mult timp la targurile de turism. Poate gresesc. Dar cu siguranta imi pasa.

    As avea o intrebare si anume de ce nimeni din Busteni dintre cei mici (si sunt multi) nu vor sa fie promovati in zona de turism? Prefera sa functioneze “underground” si nu reusesti sa-i convingi sa fie de acord sa-i promovezi chiar si gratuit.

  10. un.bolovan said

    Si daca tot avem sansa unei dezbateri aici si a unui dialog civilizat (sper) asa cum deduc din inceputul articolului, eu unul as dori sa stiu ce a facut fiecare candidat pentru orasul Busteni, fie la primar, fie la consiliu, in ultimii 10 ani. Mi se pare un termen absolut rezonabil. Si chiar as dori raspunsuri, nu numai pentru mine, ci si pentru cei interesati care ne vor urmari timp de aproape o luna, chiar daca nu vor comenta.

  11. Gheorghe said

    Zi de zi privesc cum ne inghesuim in capcanele bomba de maxi taxi care troncane din toate incheeturile costa si foarte mult si nu e clasa care platim zi de zi 4.50 sincer Bustenari merita mult mai mult cand era codreanu aveau tara autobuze nu carutele de ave dihanua nu diana ?

  12. @ Valentin … am facut eu comentariul prim dar a intrat in moderare că am pus un link 🙂 .
    @ Un Bolovan … pai dacă se promovează chiar și gratuit intră in zona de interes pentru sponsorizări iar acum, de cand cu cresterea impozitului de la 0,2% la 1,3% pentru activitati economice de orice tip mă indoiesc că vom mai face turism sau orice altceva, noi locuitorii că ceilalți ”venetici” vor putea deoarece deobicei Consiliul Local da scutiri de impozite pentru ei , vezi cazul reducerii redevenței la Kalinderu că au inregistrat pierderi , vezi cazul Green Prav care nu platește redevențe pe cei 5-6000 mp de 5 ani de zile, vezi contractul de publicitate de pe panourile luminoase pentru care nu s-a platit 1 leu macar in 8 ani, vezi nefuncționarea Nocturnei pentru a ”termina” sezonul de iarna la orele 16.00, vezi cum s-a investit un milion de euro in estacadele de la Kalinderu iar acum zac parasite, vezi cum au disparut din domeniul privat al orasului ”doar” 40 de hectare de teren in 4 ani si multe altele.
    Vrem să vorbim despre turism ca unica soluție … NU CRED ! … Cred că trebuie discutat de o pornire de la zero , infrastructură, extindere rezidentială si non rezidențiala, stoparea contractelor defectuoase, apa fară clor dar tratată totuși prin alte metode necancerigene, stoparea ”DEFRIȘĂRII ISTORIEI BUȘTENIULUI” , decență, respect, sinceritate și un Consiliu Local NECORUPT , NOU, PUTERNIC… dar deja este 0,45 și cred că ”scriu” singur pe aici.

  13. un.bolovan said

    Nu, inca nu esti singur, mai sunt si eu, Si da, cunosc si eu anumite aspecte… dar urmeaza sa le discutam in zilele ce vor urma, asa cum am zis, macar pt. cei ce ne citesc si nu vor comenta…

  14. @Cristian Achim
    Va felicit pentru luciditate! Aveti de la mine un vot “virtual”. Intr-adevar, nici eu NU CRED ca turismul este unica solutie. Aveti o infrastructura exceptionala: DN1 si calea ferata Bucuresti-Brasov dar mai ales aveti (inca) o populatie educata. Adica aveti toate ingredientele pentru a sustine un “parc industrial”. Nu cunosc situatia juridica a terenului fostei Fabrici de Hartie, dar daca ar fi posibil sa creeati un parc industrial acolo, atunci orasul ar avea numai de castigat.

  15. Valentin Codescu said

    Un.Bolovan- din schimbul de opinii diferite se genereaza progresul. Conditia este ca aceasta “disputa” sa se desfasoare in conditii de exprimare civilizate, respectandu-ne ca si oameni care convietuim respirand acelasi aer. Lipsa unei Asociatii a Oamenilor de Afaceri constituita la nivel de oras face ca turismul bustenean sa nu fie promovat la targurile de turism organizate la nivel national sau international.Avem sansa conditiilor geo-climatice de exceptie, unui areal cu vegetatie abundenta,oportunitati de dezvoltare turistica – de exceptie. Micii intreprinzatori cooptati in Asociatia de care aminteam mai sus, pot invata realmente de la “cei mai puternici” din aceeasi breasla care sunt pretentiile actuale ale consumatorilor de turism. Nu cred ca cei mici nu vor promovare in zona de turism cat , mai degraba, sunt convins ca nimeni nu le-a cerut parerea…Momentan turismul practicat (atat de mari cat si de mici) este haotic, lipsit de reguli si norme, fara strategii si proiecte pe termen mediu sau lung. Odata constituita Asociatia Oamenilor de Afaceri din Busteni, toate aceste lipsuri care genereaza haosul actual, vor fi eliminate..

  16. @Un.Bolovan
    Am copilarit aproape de Caminul Alpin, pe strada Costilei… Cunosc (sau cunosteam…) fiecare piatra (si bolovan 🙂 ) si fiecare copac din padurea de “deasupra” Caminului Alpin. In ultimii 20-25 de ani, an de an, in fiecare week end sau vacanta de primavara, vedeam “trupa de vitei” nelipsita din liziera padurii. Daca vreti sa localizati mai bine zona, unii localnici folosesc denumirea generica …”la Toplita”… Oricum, liziera padurii era complet compromisa cu multi ani inainte de constructia celor doua case, dupa fosta bariera, adica in ceea ce, inainte, se numea “padure”. Pentru dvs., localnic, fost sau actual, n-ar trebui sa fie prea greu sa identificati zona si, de ce nu ? situatia.

  17. Valentin Codescu said

    “Un.Bolovan said

    10 May 2016 at 23:58
    Si daca tot avem sansa unei dezbateri aici si a unui dialog civilizat (sper) asa cum deduc din inceputul articolului, eu unul as dori sa stiu ce a facut fiecare candidat pentru orasul Busteni, fie la primar, fie la consiliu, in ultimii 10 ani. Mi se pare un termen absolut rezonabil. Si chiar as dori raspunsuri, nu numai pentru mine, ci si pentru cei interesati care ne vor urmari timp de aproape o luna, chiar daca nu vor comenta.” -In ultimii zece ani , mi-am trait viata de familie alaturi de sotie si cei doi copii, alaturi de parinti si impreuna cu ei toti. Am dezvoltat o afacere din care traiesc eu si familia mea prin (comert cu amanuntul in magazine specializate) practicand prin politica de preturi si adaos comercial adaptat la puterea de cumparare a cetatenilor saraci ai orasului, si o forma de protectie sociala…Lucruri bune facem cu totii, dar, ironia sortii in cazuri similare, nu toti dintre noi alegem sa iesim cu faptele acestea sub reflectoare…Nu m-am gandit niciodata sa imi schimb linia vietii implicandu-ma in administratia locala.Aceasta hotarare am luat-o atunci cand, desi nici prin gand nu-mi trecea sa atac “scena politica locala” – am fost informat sa stau in “banca mea”ca n-am nicio sansa…M-am intrebat, logic , daca am ce oferi prin pregatirea mea, prin felul meu de-a fi orasului, in acest moment…Ca oricare dintre noi, cetatenii, fiecare gadim c-am putea face x lucru mai bine, y lucru mai mult…Si-am decis, ca daca tot “n-am nicio sansa”, sa vad cata putere am spre-a ridica manusa aruncata. In realitate, singura lupta e a mea cu mine..Capacitatea de transmitere catre cetateanul de rand a mesajului meu va face din mine , ca si individ increzator in propriile forte, un perdant sau un invingator. Imi respect contracandidatii (sper ca si ei sa imi ofere respectul lor !) si…cel care castiga sa fie , dupa final, bustenarul. Daca aveti timp si interes, parcurgeti programul electoral pe care l-am prezentat astazi pe pagina mea de facebook…Poate gasiti acolo raspunsul tuturor intrebarilor dvs.exprimate sau nu. Va multumesc pentru ca mi-ati dat sansa sa ma exprim in aceasta “cafenea ” virtuala, in conditii civilizate si pertinente ! Va asigur de intreaga mea stima, Valentin Codescu

  18. Valentin Codescu said

    Domnule Gheorghe, aveti raspunsul meu la problema expusa de dvs, la pag.10, cap.5.5 -“Transportul”.

  19. Valentin Codescu said

    Cristi Achim, imi cer scuze! ..Nu stiam de postarea ta aflata-n faza de moderare..

  20. @Valentin Codescu
    Orasul Busteni este mult prea mare pentru a se sustine din turism! Vedeti statiunile din Nordul Italiei, Molveno are in jur de 1000 de locuitori si capacitate de cazare mai mare decat toata Valea Prahovei. Localitatile turistice din Val Gardena, de talie mondiala, au cel mult jumatate din populatia orasului Busteni, Madona di Campiglio are tot in jur de 1000 de cetateni si exemplele pot continua. Nu numai ca orasul Busteni nu se poate sustine NUMAI din turism, dar vedeti statisticile oficiale, de la INSSE, care arata ca cele mai mici venituri salariale sunt in turism!! Dati o sansa orasului prin facilitarea unor investitii cu valoare adaugata mare, cu salarii mari, cum poate sa fie domeniul IT sau industria auto. Faceti un parc industrial !

  21. Valentin Codescu said

    Domnule Mateescu, cu scuzele de rigoare pentru interpunerea in dialogul dvs. cu Cristi (care cunoaste perfect conditiile impuse de normele UE pe probleme de mediu in zonele protejate cum Parcurile Naturate Bucegi , SIT Natura 2000..etc.) industrializarea Busteniului, revenirea lui la statutul de oras puternic industrializat prin existenta fostei Fabrici de Hartie este realmente imposibila Motivul principal este ca Busteniul NU detine o infrastructura corespunzatoare prin existenta unui DN intitulat numai 1. Marile aglomerari de circulatie se inregistreaza la Busteni si Comarnic. Lipsa investiilor la nivelul acestor obiective devenite strategice prin importanta legaturii dintre Ardeal si Muntenia(capitala),respectiv demararea lucrarilor la centura ocolitoare a orasului, in cativa ani , va face ca Busteniul sa fie ocolit nu numai de cei care ne tranziteaza pe aceasta ruta orasul, cat si de cei care isi propun sa ne viziteze. In zona Piatra Arsa s-a “organizat” o zona industriala (Borsec, Ducati) incapabila sa substituie capacitatea de preluare a fortei de munca ramasa disponibila la nivel local – prin desfiintarea fabricii de hartie. Nu stim cat de stabile / de durata (fara riscul falimentului) sunt afacerile dezvoltate in zona industriala asa incat economia locala, forta de munca sa aiba asigurate veniturile.Vedeti situatia fabricii de mezeluri Rowa Dany (in vecinatatea Vadului Cerbului) care initial a fost prezentata ca o afacere economica prospera, capabila sa absoarba o importanta forta de munca locala, dar care a suportat cateva “inchideri-deschideri” in ultimii 10 ani – fara o perspectiva stabila la nivelul actual.(O parte din salariatii acestei activitati fac naveta la Brasov!)..Turismul e usor de transformat intr-o sursa de venit permanenta . Muntele, spre deosebire de mare, ofera conditii pentru adresabilitate pe intreg cursul anului..In plus, pentru amenajari care tin de mediu si ecologie, UE are fonduri suficiente . N-am fost noi capabili sa ne organizam ca sa putem accesa aceste fonduri…Aveti idee cate trenuri (de marfa si persoane) tranziteaza actualmente Busteniul pe ruta Bucuresti -Brasov ? 10% din transportul pe calea ferata desfasurat pana in anii ’90….Gara din Poiana Tapului …tine de filmele regizate de Alfred Hitchcock…Va doresc toate cele bune !

  22. Valentin Codescu said

    Domnule Mateescu , ma obligati sa ma repet si sincer imi doresc sa nu intru in polemica cu dvs din considerente care tin de propria-mi educatie si, mai ales, pentru ca nu ne cunoastem : “Parcul Industrial ” pe care vi-l doriti imperativ , exista in zona Piatra Arsa. Terenul pe care a fost amplasata Fabrica de Hartie, ARE PROPRIETAR , nu apartine domeniului public asa incat sa fie la dispozitia primariei sau consiliului local. Ca si persoana cu viziune de dreapta nu pot decat sa respect dreptul proprietatii asigurat prin Constitutie.

  23. adminobd said

    Cineva mi-a atras atentia ca nu mai aparea pe pagina sondajul pentru consiliul local. Intre timp am reusit sa-l reactivez. Din WordPress nu fusese sters, doar ca nu mai aparea pe pagina, dintr-un motiv care imi scapa, cel putin deocamdata. Insa, cu siguranta, nu eu am fost cel care a inactivat sondajul.

    @Cristian Achim

    Am pus si numarul de voturi la sondaje, cu mentiunea ca la primari apar mai putine, fiindca vreo 20 de voturi erau pentru Mihai Totpal, care nu mai apare in lista pentru ca nu candideaza la functia de primar (sper ca informatia este corecta). Spuneam ca sondajele nu sint asa importante in sensul ca mult mai importante sint ideile exprimate in sectiunea de discutii (intentia este ca in primul rind sa fie o pagina de dezbateri, iar sondajele sa fie ca un fel de bonus). In plus, esantionul nu este reprezentativ (nu toata lumea din Busteni are internet si, dintre cei care au, nu toti intra pe aceasta pagina), iar numarul de persoane care au votat este, cel putin deocamdata, relativ redus.

  24. partidulecologistbusteni said

    Pentru ca “dezbaterile sunt importante” ar trebui ca admin-ul sa aprobe toate comentariile facute de candidati. Am deja doua care asteapta aprobarea de ieri ????

  25. adminobd said

    Comentariile sînt libere, dovadă că ați putut scrie comentariul anterior fără să fie nevoie de aprobarea mea. Am verificat toate comentariile de pe site, inclusiv în Spam, și nu există niciun comentariu în așteptare. Singurul comentariu care a necesitat moderare (aprobat între timp) a fost al domnului Cristian Achim, deoarece conținea un link (regula cu link-urile există pentru a preveni posibile abuzuri).

  26. partidulecologistbusteni said

    Ieri nu erau libere, la fel sondajele apar si dispar, schimbam regulile (candidatii) in timpul jocului etc. … dar ma rog, nu mai conteaza! Ideea era ca daca tot ati pus restrictie pe IP, cei care au votat pentru candidatul PER la Primarie (pus de dumneavoastra nu de noi!?) de ce nu sunt deblocati pentru a putea vota pe alcineva din lista ramasa ???

  27. un.bolovan said

    Domnule Valentin Codescu, am citit programul electoral, la prima vedere as avea o mica obiectie, la pagina 5 denumirea corecta este Parcul Natural Bucegi si nu National. Exista diferente intre un parc natural si unul national, nu intru in amanunte, acestea nu intra in subiectul acestei dezbateri. In rest, suna bine,

  28. Buna dimineața,
    Iată că in sfârșit a ieșit soarele la Bușteni, că mai aveam puțin și ne invadau ciupercile. Sper să țină și timpul cu noi pentru a putea transmite mesajul nostru ( toți candidații ) locuitorilor orașului Bușteni.
    Sper ca aici să avem niște dezbateri reale nu cu ”avioane”, punctuale și cu soluții reale.
    Principiul după care mă conduc este al transparenței totale, platforma P.N.L., deși ”scurtă” este realizabilă dintr-un singur motiv, este coroborată cu Bugetul Local, și nu există sintagme de genul ”nu vă spunem cum facem că ne fură ceilalți competitori ideea”. Măcar de si-ar insuși toți ideile tuturor iar apoi să le aplice indiferent de cine iese in Consiliul Local sau Primar, iar după să avem sprijinul tuturor in implementarea viziunilor și priorităților strategice, că noi aici nu ”luptăm” pentru NOI ci pentru bunăstarea Bușteniului.
    Ar trebui să ințeleg din pagina 17 de la ”construirea unui Spital ” că PMP stie cum să-l construiască dar dacă nu iese, PA SPITAL ? Mie asta nu mi se pare in regulă și nu este fair-play, că pot și eu promite marea cu sarea iar dacă ma apuc chiar pot realiza niste calcule care să pară reale insă nu pot inșela speranța celor care vor ieși la vot. Este foarte periculos să promiți pentru că peste 4 ani dacă nu s-au realizat măcar 80% dintre obiective nu se va mai iesi la vot si din nou ne vom plânge că ”nu suntem” legitimați.
    Mie imi pasă de Bușteni, mi-a păsat și imi va păsa in continuare, indiferent de rezultatul acestor alegeri insă NU PROMIT și nu fac capul mare nimănui. Ar trebui să fim lucizi și să ”citim cu atenție” platformele acestui an, 2016.
    O scurtă precizare … pentru a nu vă incurca prea tare cu propozitii gen eu/noi, eu/pnl, eu/echipa , promit/promitem mie/nouă, etc, voi vorbi in numele PNL Organizația Bușteni, pentru că suntem o singură voce, vocea celor ”de pe tușă” care ne-am săturat să tot privim și să ascultăm obedienți promisiunile ”celor mari” care la sfârșit ne spun ”am făcut mai mult decât am promis” cu toate că ce au promis nu au făcut.
    Cu referire la Parcul Industrial:
    – Imi aduc aminte că pentru a se realiza Domeniul Schiabil Kalinderu, C.L. Bușteni a CUMPĂRAT in Comuna Pungești niște hectare pentru schim de teren cu Romsilva, pentru a realiza ”inceputul” Transbaiu, la fel , a cumpărat teren, deci , cu o viziune clară, cu un proiect realizabil si fezabil se poate cumpăra si terenul Fabricii de Hârtie pentru realizarea platformei industriale, dar odata cu apariția Centurii Ocolitoare a Bușteniului chiar proprietarii terenului Fabricii de Hârtie vor fi interesați să intre in parteneriat pentru platforma industrială nu neapărat cu CL Bușteni ci cu operatori privați. Ar trebui să ințelegem de la inceput că o Platformă Industrială nu inseamnă SIDERURGIE, sau centrale pe cărbuni pentru că traim in mileniul 3 si oricum toate activitățiele sunt autorizate dpdv al Mediului, Sanatații, etc.
    Cu scuzele de rigoare, trebuie să plec ”pe teren” dar revin
    Cu stimă,

  29. adminobd said

    Domnule reprezentant al PER, rugămintea mea este să nu mai mințiți. Comentariile au fost libere și azi, și ieri, și întotdeauna, de cînd am creat acest site și pînă acum. Toți cei care au comentat ieri pot confirma acest lucru. Dacă mai continuați pe această linie, chiar voi începe să vă șterg comentariile, fiindcă încalcă regulile stabilite la început (punctul 2 – deturnarea discuțiilor). Deja de vreo 5 comentarii încoace nu se mai discută despre problemele orașului Bușteni, ci despre problemele imaginare ale reprezentantului PER.

    În ceea ce privește sondajele, cei care au apucat să voteze cu Mihai Totpal la primarie vor putea fi deblocați în aproximativ o săptămînă, dacă nu mă înșel, iar atunci își vor putea exprima opțiunea pentru Emanoil Savin. Pentru că s-a produs această greșeală (și recunosc, a fost vina mea, fiindcă aveam impresia că domnul Totpal candidează și la primărie), există și varianta să șterg sondajele cu totul, ca să nu fie nimeni dezavantajat, dar atunci probabil vă veți victimiza din nou și mă veți acuza că le-am șters pentru că era PER pe primul loc.

  30. @ partidulecologistbusteni coment 26 … apasați butonul router-ului, asteptați 1 minut si apoi veti vedea că aveți alt ip 🙂 si apoi ”revotați” și ca să mai ”revotati” , la fel inchideți si deschideti router-ul ca ”să iasă cine trebuie” . Victimizările nu-și au sensul .

  31. @Valentin Codescu
    De cele mai multe ori, dezbaterile pe forum-uri se fac intre persoane care nu se cunosc personal, în sensul tradițional al cuvântului, asa ca nu-i nicio problema din punctul meu de vedere. Nu sunt candidat, iar dacă aveți o problema legata de necunoașterea partenerului de dialog, atunci aflați ca m-am născut și am trăit în Bușteni până la vârsta de 18 ani. Am făcut școala generala și liceul în Bușteni și am plecat la facultate (matematică) in anul 1974. Am intrat la facultate cu media 10 și am absolvit-o cu Diplomă de merit. Datorez formarea și succesele școlare, premii la Gazeta matematică și Olimpiade școlare, liceului Bușteni. Acesta este și motivul pentru care am format grupul “Liceul Bușteni” pe FB. Sunt doctor în matematici, cercetător științific gr.I la Academia Romana, Institutul de Prognoză Economică și de asemenea sunt conferențiar universitar la Facultatea de Construcții București. Bunicii mei (materni) s-au stabilit în Bușteni la începutul secolului trecut, bunicul meu, Vintilă Mărculescu a fost directorul școlii din Bușteni între 1906 și 1939. Bunica, Maria Mărculescu a fost de asemenea învățătoare la Bușteni până în 1939. Bunicul a fost ofițer în Armata Romana, căzut prizonier în primul război mondial, în Germania. Bunicul a condus corul Bisericii Domnești în perioada interbelică, perioadă în care, de fapt, toată viața culturală a orașului a gravitat în jurul școlii.
    Dar, vă rog să rețineți, NU candidez, iar toată prezentarea de mai sus este pur și simplu o forma de răspuns la o cerere îndreptățită, chiar și indirect făcută de dvs.
    Deși nu candidez ma simt puternic legat de oraș, deci voi participa la orice fel de dezbateri legate de viitorul acestuia!

  32. partidulecologistbusteni said

    Stimata audienta a acestei platforme de discutii, noi reprezentantii PER Busteni dorim sa multumim celor care au raspuns micilor noastre comentarii, sa va uram tuturor mult succes in alegeri asigurandu-va de toata buna noastra intentie, insa …. preferam sa facem dezbaterile pe marginea platformei program, cu electoratul REAL (cu nume si prenume!) si contracandidatii, in medii NEUTRE si mai putin partinitoare decat acesta. De altfel chiar de astazi (pt. ca a iesit soarele 🙂 ) vom fi in mijlocul cetatenilor pe strazi, in cartiere si deasemenea avem zilnic usile deschise la sediile noastre din Busteni si Poiana Tapului pentru oricine doreste sa discute cu membrii PER, sa puna intrebari, sa faca diverse sesizari, sau sa consulte programul politic si de masuri propus de Partidul Ecologist Roman. Va salutam cu respect!

  33. @Partidulecologistbusteni

    Cred ca ne nedreptățiți pe toți cei care nu mai locuim în Bușteni, dar suntem pentru totdeauna atașați de cei care sunt acolo, cetățenii orașului Bușteni. Nu avem altă posibilitate de comunicare, deci absența dvs din dezbatere va lăsa un gol. Păcat. Vă asigur că sunt câteva zeci, dacă nu sute de persoane care urmăresc îndeaproape viața și evoluția orașului, chiar dacă nu mai locuiesc, permanent, acolo. Experiența celor care și-au păstrat rădăcinile, spiritual, nu este neglijabilă, cu atât mai mult cu cât orice sfat venit de la ei este total dezinteresat!
    Cu sau fără dvs. în dezbatere, vreau să mai dau o sugestie viitorului Primar: căutați o “înfrățire” a orașului cu o stațiune din Nordul Italiei – Alto Adige, sau Sud Tirol dacă preferați denumirea austriacă. Totul pledează pentru o astfel de apropiere, de la peisajul cât se poate de asemănător și activitățile specifice legate de turism, până la sutele de mii de romani care s-au stabilit sau care muncesc acolo, inclusiv bușteneni. De la astfel de parteneri veți afla cum se construiește o infrastructura de turism montan cu fonduri europene, astfel încât o localitate cu 3000 de locuitori are 12 instalații de mare capacitate de transport pe cablu în funcțiune, permanent, vara și iarna! Vă imaginați ce salt uluitor ar face orașul Bușteni dacă ar avea 12 telecabine și pârtii de ski aferente, spre Platoul Bucegi și spre golul alpin din Munții Baiului? În plus, oamenii aceia au învățat cum sa armonizeze perfect infrastructura cu mediul și peisajul natural, am văzut cu ochii mei! De ce să nu fie posibil și la Bușteni, de vreme ce în altă parte se poate? Vă trebuie însă, în primul rând, un Primar care să știe cum se face o aplicație pentru fonduri UE. Câte ceva din fiecare: turism, parc industrial modern, comerț … și veți avea un oraș minunat, numai să vreți.

  34. adminobd said

    Este dizgrațios să minți cu nerușinare, cu un tupeu dincolo de orice imaginație, doar pentru a avea un motiv de a te victimiza, iar apoi să pleci pretinzînd că tu ai încercat să ai o discuție pe marginea platformelor, dar, vezi Doamne, te-a împiedicat lipsa de neutralitate și părtinirea celorlalți. Da, cum să nu… Dintre cei care au comentat pînă acum, toți ceilalți s-au referit la platforme și la chestiuni concrete legate de orașul Bușteni. Reprezentantul PER este singurul care a vorbit complet pe lîngă subiect, pentru ca apoi, tot el să strige în gura mare că ”preferă dezbateri pe marginea platformelor”. S-a văzut destul de clar ce preferă și ce urmărește de fapt.

    Scopul real pentru care acest domn a intrat aici a fost altul: să decredibilizeze dezbaterea în sine, adică să lase impresia că aici sînt persoane ”părtinitoare”, lipsite de ”neutraliate”, că se cenzurează comentarii și așa mai departe. Și-a făcut numărul, iar acum pleacă, nu înainte de a ne saluta cu ”respect”, ca să pară că el este cel superior, cel care a vrut să discute civilizat, dar nu a putut din cauza mediului ”lipsit de neutralitate”. Din partea mea, absența lui nu va lăsa niciun gol, pentru că oricum nu contribuia cu nimic constructiv la discuție.

    Ca să fie foarte clar: nimeni nu este obligat să comenteze aici, la fel cum nimeni nu este și nu va fi împiedicat să o facă, indiferent de opțiunea politică. Dacă eu nu aș fi fost corect, așa cum, în mod extrem de josnic și mincinos, încearcă să insinueze domnul de la PER, atunci respectivul domn nu ar fi apucat să scrie nici măcar un singur comentariu aici.

    Am șters sondajele, pentru că acum știu toți cum se poate vota de pe mai multe IP-uri, deci rezultatele nu mai au relevanță, fiindcă oricine poate trișa. Și, ca să nu se mai victimizeze cei de la PER, o să scriu aici rezultatele: PER conducea cu 60%, Emanoil Savin conducea cu 30% (sau în jur de 60%, dacă îi adăugăm și pe cei care votaseră cu Mihai Totpal), din aproximativ 60 de voturi exprimate în fiecare dintre cele două sondaje. Asta ca să nu înceapă să urle iarăși cineva că se încearcă ascunderea rezultatelor favorable PER, fiindcă ”au început să deranjeze”.

    Îmi cer scuze față de persoanele care chiar vor să discute despre orașul Bușteni, dar trebuia să fac unele precizări, pentru că, nefiind un idiot, nu am cum să mă prefac că nu înțeleg ce a încercat să facă individul respectiv. De acum înainte, dacă mai încearcă cineva să vină cu astfel de tactici murdare, sau să mintă la modul golănesc, așa cum a făcut-o reprezentantul PER, nu va mai primi nicio replică din partea mea, iar comentariul va fi șters, conform regulilor specificate la început. Nu mai insist pe acest subiect, pentru că vreau ca discuțiile să fie despre Bușteni, nu despre altceva.

  35. Valentin Codescu said

    “Un.Bolovan said

    11 May 2016 at 10:42
    Domnule Valentin Codescu, am citit programul electoral, la prima vedere as avea o mica obiectie, la pagina 5 denumirea corecta este Parcul Natural Bucegi si nu National. Exista diferente intre un parc natural si unul national, nu intru in amanunte, acestea nu intra in subiectul acestei dezbateri. In rest, suna bine,”

    Va salut cu respect ! Asa este, am observat si noi dar..prea tarziu eroarea de redactare…In varianta tiparita eroarea din pdf semnalata de dvs. a fost remediata. Va multumesc pentru atentie si pentru interventie ! Sanatate multa !

  36. un cetatean said

    imi cer suze pentru interventie dar am o nelamurire..in iarna m am interesat daca la busteni exista o filialaPER intrucat sant un iubitor al naturii si al curateniei….am fost informat ca nu exista asa ceva si pe dl totpal il stiam la sefia PNL busteni…Urmarind aceste discutii interesante despre orasul nostru constat ca exista totusi PER si presedinte este dl TOTPAL iar la PNL dl Achim…multumesc pentru o eventuala lamurire…

  37. Valentin Codescu said

    Cristi Achim, ma surprinde faptul ca n-ai perceput corect mesajul meu..Tocmai tu ?! Citindu-ti postarile de pe facebook, am dedus ca ai “mancat aceeasi paine” cu mine in relatia cu ceilalti colegi de competitie…Interesul nostru (PMP) este si-al vostru(PNL) – bunastarea si buna stare a orasului si a cetatenilor lui.Indiferent cine va ocupa scaunul de primar sau de consilier, vectorul strategic obligatoriu de urmat de catre toti cei care se prezinta astazi cu ideile lor este unul singur.Stiu ca gandesti la fel! Iti doresc mult succes !

  38. Valentin Codescu said

    Confirm faptul ca postarile mele au aparut aproape instantaneu. Site-ul a functionat permanent in cursul zilei…

  39. Valentin Codescu said

    “Cristian Achim said

    11 May 2016 at 11:10
    @ partidulecologistbusteni coment 26 … apasați butonul router-ului, asteptați 1 minut si apoi veti vedea că aveți alt ip:) si apoi ”revotați” și ca să mai ”revotati” , la fel inchideți si deschideti router-ul ca ”să iasă cine trebuie” . Victimizările nu-și au sensul .” :))) Cristi Achim – Q.E.D ! :)))..

  40. Valentin Codescu said

    Domnule Mateescu – coplesitoare “cartea dvs. de vizita” in fata careia ma plec cu respect. Astept cu interes interventiile dvs care, dealtfel, confirma ,o data in plus , faptul ca apartineti orasului. Va multumesc pentru postare !

  41. Valentin Codescu said

    Suntem abia la inceputul acestei “lupte” electorale (pentru ca observ ca despre lupta este vorba si nu despre dezbatei asupra ideilor tuturor celor care ne consideram azi cetateni cu bune intentii in dezvoltarea urbei in care convietuim!!) si deja comportamentul unora dintre noi transmite o oboseala generatoare de emotii usor violente…Suntem aproape de jumatatea acestei perioade electorale si nu vad de ce am lasa stressul sa ne transforme in neoameni , uitand ca peste aceste 2-3 saptamani ne vom intalni prin oras si ne vom saluta (sper eu !?). Sfidarea sau desconsiderarea celorlalti , limbajul violent sau vulgar, revendicarile si acuzatiile neintemeiate vor fi taxate de cei care ne citesc. Haideti sa ne dam mana si sa ne sustinem opiniile intr-o maniera pertinenta! Va cunosc si stiu ca se poate !Va multumesc si va doresc o zi buna in continuare !

  42. @ Un Cetatean
    Imi permit să să vă răspund eu, Virgiliu Cristian ACHIM – președinte PNL organizația Bușteni si candidat la funcția de Primar ( și Consilier local) despre filiala PER și Mihai Totpal adresându-vă invitația de a citi in ziardebusteni.ro articolul cu privire la desfințarea ( incercarea nereușită)PNL la Bușteni de către fostul CO președinte (Mihai Totpal) in tandem cu alt CO președinte ( PDL – Emanoil Savin ) ajuns acum membru la PSD și candidat la funcția de Primar dar totodată părăsit de PSD in competiția pentru Consiliul Județean.
    @ Adminobd
    Toți folosim platforma wordpress, deci chestia cu IP-urile a fost de fapt o insulta la adresa utilizatorilor, iar comentariul meu cu privire la resetarea router-ului era un răspuns ”glumă” indreptată spre ”profesionalismul” celor care nu comentează cu nume și prenume dar sunt implicati direct in alegeri.

  43. De la inceput vreau sa va spun ca am o parere proasta despre majoritatea politicienilor pentru ca stiu si vad tot timpul o multime de gunoaie. Cam asa si la Busteni. In timp ce o mana de oameni se lupta sa protejeze si sa conserve padurea de la Caminul Alpin exista si asa-zisi ecologisti care ar face orice in scopul lor personal sa distruga aceasta padure. “Impreuna pentru natura si o viata mai buna!” este deviza partidului ”ecologist” din Busteni. Care ”impreuna” si pentru cine o viata mai buna? Eu nu am sa fiu niciodata impreuna cu un asemenea partid care isi mai spune, culmea, si ecologist. De ani de zile ma lupt cu gunoaiele din natura si nu le suport nici pe cele din oras. Dar a face “ecologie” vanzand si taind padurea este o mare ipocrizie. Padurea de la Caminul Alpin este locul copilariei mele. Si nu numai al meu. Si nu numai aceasta padure. Toata padurea orasului Busteni. Am stat si stau in padure mai mult decat multi oameni din tara asta. Lupt cu toate fortele pentru fiecare copac din padurile Busteniului. Si pentru natura in general. Sunt profund dezgustat de ce se intampla cu natura din Busteni. Cine alege un primar care isi propune sa vanda si deci in final sa fie taiata o padure? Ecologia nu este pentru oricine. ECOLOGIA ESTE PENTRU ACEI OAMENI CARE IUBESC CU ADEVARAT NATURA SI SUNT IN STARE SA FACA ORICE ESTE LEGAL SA O PROTEJEZE SI SA O CONSERVE. Padurea este si pentru acei copii pe care acum ii tinem de manuta si ii ducem sa vada copacii, florile, frunzele si tot ce ne ofera natura aceasta minunata. Padurea este a oamenilor din Busteni si a tuturor, dar nu a celor care vor sa puna vile in locul copacilor. Sunt suparat si foarte revoltat cand vad ce se intampla la Busteni. Oare unde a fost acest partid atunci cand s-au facut atat de multe rele prin oras si prin paduri? Cand au fost taiati copacii din centru si stricat parcul de la posta? Unde au fost si cand au inceput defrisarile la marginea padurii de la Caminul Alpin? Acum in ultima luna ies pe strazi si prin natura? PER Busteni afiseaza numai lozinci expirate in care nu mai crede nimeni. Nu au facut nimic niciodata si sper sa nu faca nici acum, nu cu cine este acolo acum. Cate actiuni de ecologizare au facut? Au adunat vreun gunoi pe undeva? Ecologisti nu devenim peste noapte pentru ca avem nevoie de un loc caldut la primarie. Ecologisti devenim de copii de cand alergam prin padure si prin fostele parcuri frumoase ale orasului. Ecologisti devenim pentru ca sufletul nostru este astfel structurat. Repet, ecologia nu este pentru toata lumea asa cum gresit se spune in lozinca PER, iar bradul nu are ce cauta in sigla PER Busteni pentru ca brazi sunt si la padurea de la Caminul Alpin pe care presedintele partidului doreste sa-i vanda pentru case de vacanta. Concluzia mea finala: PER Busteni, O MARE RUSINE. Daca e prea dur mesajul puteti sa nu il publicati. Dar cand vad ca acum in ultima luna vine care se nimereste sa dea lectii de ecologie numai prin lozinci ieftine si expirate nu am cum sa nu spun nimic. P.S. Domnule Totpal, ecologia nu este pentru toata lumea deci nici pentru dumneavoastra. Faptul ca v-ati retras de la primarie nu inseamna decat un mare plus pentru oras si natura. Vindeti case si ce mai vreti dar lasati padurea in pace ca nu ati facut nimic pentru ea.

  44. @ Valentin ( coment 37) Nu intru in polemici dar m-a frapat textul : ”… reinfintarea Spitalului Orăsenesc Bușteni. Spre deosebire de contracandidatii noștri NOI avem solutia realizarii celor doua prime obiective in termen scurt. Din motive strategice nu putem dezvalui cum anume si unde vom realiza cu certitudine aceste proiecte …” ( pagina 17 din platforma ) … ceeace este total opus față de ce ”discutam” cu privire la această chestiune și la faptul că ”cine promite SPITAL la Bușteni iese Primar ” chiar dacă ”induce in eroare”. In rest nu am avut comentarii și chiar am citit platforma cu atenție și nu voi incepe să combat platforma PMP ci să promovez platforma PNL, să răspund tuturor celor care au nelămuriri, aici pe orasulbustenidezbateri. Când avem intrebări comune fiecare ar trebui sa explice ce este in platforma lui nu să combata pe cat posibil platforma celuilalt.
    Așadar rămâne ca si pana acum – Ținta noastra ( PNL, PMP … las deschisă lista ) este bunastarea orașului. Cu stimă.

  45. Stie cineva “cine” este proprietarul terenului de pe Valea Cerbului?
    In urma cu doi ani, de Rusalii, am iscat o agitatie enorma. Vazand ca pe Valea Cerbului fumul de gratare facea aerul de-a dreptul irespirabil, am sunat la Politie si, extrem de taios, am cerut sa vina la fata locului “cineva de la Jandarmerie”. Apoi am revenit si am solicitat sa vina cineva cu pozitie de raspundere/decizie. Au venit doua masini de jandarmi. S-au cam mirat de aerul nostru pasnic, eram cu sotia, dar am fost foarte ferm si le-am cerut sa intervina pentru intrarea in legalitate, respectiv sa fie date amenzi pentru incalcarea Legii picnicului! Jandarmii mi-au spus ca NU pot sa intervina deoarece este teren privat. Am facut petitii la Ministerul Mediului si la Jandarmeria Romana si am primit, in scris, mentiunea ca terenul este PRIVAT, fara sa mi sa spuna si cine este proprietarul.
    Cred ca o astfel de chestiune, a situatiei juridice a terenului de pe Valea Cerbului este extrem de importanta pentru locuitorii orasului. Deci, cine este proprietar?

  46. @ dl Mateescu ( coment 45 ) atunci nu era proprietar privat ci era ”sc Kalinderu Services SRL” care administra in numele CL Bușteni bariera si poienile, cu siguranță, deoarece PRIMARIA / CL Bușteni nu ar fi putut emite bonuri fiscale pe casele de marcat in alt mod . Ce s-a intâmplat atunci cu ”petiția pt Valea Cerbului” a fost pe față o ”lălăială” a sistemului menită să inducă in eroare. Ce-i drept si dvs ați preferat să o lăsați așa dar ar trebui să ințelegeți că și ”oamenii” din sistem nu se puteau impotrivi. Asta este realitatea Bușteniului, tremură … și știți bine la ce mă refer.

  47. Mircea said

    Construirea unui spital in Busteni este oneroasa financiar si nu ar avea viitor ca institutie. In Prahova s-au inchis in anul 2010 patru spitale publice, din cauza incapacitatii CNAS de a le finanta. In Romania sunt si asa prea multe paturi de spital si multe altele trebuie inchise. Este concluzia Bancii Mondiale si a OMS Europa. Primarul din Urlati se zbate si astazi sa finanteze spitalul care dupa reabilitare si dotare ca in Occident nu are finantare si medici. Cu o populatie zonala de circa 40 mii locuitori ce include comunele din jur. Spitalul din Mizil este intr-o situatie similara. In plus, la Sinaia este aproape gata noul spital. Busteniul fiind ff aproape de Sinaia investitia nu se prea justifica. Nici un centru de urgente nu se prea poate face pentruca implica la fel ca la UPU de la Spitalul Judetean din Ploiesti, o linie de garda formata din medici specializati in urgente medico-chirurgicale. Acest lucru inseamna absorbtia a minim 6 medici, la care se adauga o linie SMURD cu un alt personal angajat. O micropoliclinica cu specialitatile de baza,: boli interne, laborator, investigatii paraclinice, neurologie, psihiatrie, boli denutritie isi diabet, reumatologie-fizioterapie, ginecologie mi se pare o idee mult mai fezabila. Dar si acest lucru trebuie analizat prin prisma numarului de populatie stabila existenta si a morbiditatatii in teritoriu. Cine face studiul acesta ca sa il prezinte spre aprobare la DSP , CNAS si MS? In plus ce medici vor dori oare sa vina sa se stabilesca in orasul Busteni pentru o viata? Am in vedere perspectiva pe termen lung de dezvoltare economico-sociala si demografica a localitatii. Sa nu uitam ca medicii au in general pretentii ridicate de standard social nu numai pentru ei, dar si pentru familiile lor. Cu stima. Dr. Mircea Dragan, psihiatru Ploiesti.

  48. adminobd said

    Decizia de a construi un spital sau un centru de urgențe ar trebui luată întotdeauna în funcție de nevoile populației din zona respectivă, nu de calculele reci ale unor economiști sau, și mai rău, ale unor politicieni. Asta ca un comentariu la nivel de principiu, nu neapărat legat de Bușteni.

    În cazul orașului Bușteni, eu cred că un centru de urgențe ar fi necesar, măcar pentru acele cazuri în care viteza cu care ajunge salvarea poate face diferența între viață și moarte. De exemplu, ce facem dacă o persoană aflată la Bușteni are o problemă de sănătate gravă, care necesită o intervenție cît mai urgentă, dar salvarea trebuie să vină tocmai de la Sinaia, iar apoi să se întoarcă la Sinaia cu pacientul respectiv? Dus-întors, pot fi pînă la 30 de minute în plus, pe care salvarea le face pe drumul Sinaia-Bușteni-Sinaia (poate chiar mai mult, dacă pe DN1 se circulă în coloane). Iar în unele cazuri, acele 30 de minute ar putea face diferența între viață și moarte sau între a rămîne sau nu paralizat (în cazul unui atac cerebral, de exemplu). Eu știu, din experiență personală, cel puțin o persoană din Bușteni a cărei viață s-ar putea să fi fost salvată de faptul că, la momentul respectiv, exista un centru SMURD în cadrul fostului spital din centru.

    Sigur, luînd în calcul realitățile din România și faptul că sistemul de sănătate este prost finanțat, s-ar putea construi un spital (sau centru medical, centru de primiri urgențe etc.) care să asigure măcar strictul necesar pentru populația din oraș și pentru turiștii aflați în stațiune. Ceea ce vreau să spun este că eu cred că se poate găsi, din punct de vedere financiar, o soluție undeva între un spital ultramodern și Nimic. Pentru că teama pe care o am eu, și probabil nu numai eu, este că, într-o zi, o persoană ar putea să moară sau să rămînă infirmă, doar din cauză că salvarea a trebuit să vină tocmai de la Sinaia, în loc să vină de la Bușteni.

  49. un.bolovan said

    @adminobd

    Din cate stiu eu, in Busteni NU exsita nici macar o farmacie NON-STOP la care sa poti apela de urgenta atunci cand este cazul. Am avut experienta administrarii unor medicamente dupa o zi in loc de o ora (nu la Busteni) si diferenta a cosntat in 10 zile de chin. Nu intru in detalii.

    Asa ca mie mi re pare construirea unui spital la Busteni ceva utopic.Nu cunosc ce presupune exact un centru de primiri urgente si cat de posibila ar fi realizarea lui. Cat despre drumul de si la Sinaia, daca se intampla sa fie in weekend cand tot traficul e blocat, degeaba are salvarea girofar ca nu e elicopter.

  50. @ Mircea
    Eu vă voi răspunde ca in Platforma PNL : ”Nu promit construirea unui SPITAL ci studierea posibilității construirii unui Centru de Primiri Urgențe cu laborator autorizat și internare de zi, in funcție de metodologia Ministerului Sănătății” … ceeace este aproape de viziunea dvs, iar la intrebarea ”Cine face studiul acesta ca sa il prezinte spre aprobare la DSP , CNAS si MS” vă răspund concret : Pentru Training și Studii in vederea accesării de fonduri europene sunt ”bani” foarte mulți si pot fi folositi, numai că la Bușteni, Echipa de Proiecte a fost desfințată de către Consiliul Local Bușteni inca din 2014 pentru a taia orice posibilitate Bușteniului de accesare a fondurilor europene. Specialiștii din cadrul Primariei au fost trași pe linie moarta pentru a se putea da contracte prin incredințare directă unor firme de apartament care au reușit să scrie niste proiecte execrabile și toate cererile de finantare au fost respinse, vezi Reabilitarea Crucii de pe Caraiman, Centrul de Informare Turistica, Proiectul de promovare tuiristica a orașului Bușteni. De fapt NU S-A DORIT realizarea de proiecte locale deoarece, așa cum spunea si viitorul fost primar , ” din fonduri europene nu se poate fura că ăștia controlează” .
    In acest moment SINGURA posibilitate de ”regenerare” a Bușteniului sunt Fondurile Europene cu Finantare 2% Buget Local si 98% UE+Buget National deoarece Bugetul Local al Bușteniului este grevat de credite si dobânzi amețitoare pentru urmatorii 12 – 15 ani. Numai cu finanțări minime ale Bușteniului și cu cofinantari UE se mai poate face ceva insă TREBUIE REACTIVATĂ ECHIPA DE PROIECTE A ORAȘULUI BUȘTENI, care este compusă din SPECIALIȘTI, echipă care a reușit până in 2012 să atragă peste 5 milioane de euro, bani care insă au fost indreptați prin Hotărârile C.L. Bușteni spre alte obiective de invesțitii.

  51. @ 46, dl.Cristian Achim
    Sunteti singurul care are curajul sa spuna ca ceea ce se petrece pe Valea Cerbului este ilegal ! Va felicit si astept o opinie de la “partidul ecologist”, pentru ca ceea ce se intampla pe Valea Cerbului ar trebui sa fie in atentia lor.
    Eu m-am oprit la momentul in care ar fi trebuit, sau as fi putut sa fac o plangere penala contra Jandarmeriei, pentru faptul ca mi-au comunicat, atat verbal cat si in scris, date false! In mod sigur ar fi aruncat vina pe un biet jandarm care a venit la fata locului, acarul Paun, daca vreti. Nu acesta era scopul, ci sensibilizarea opiniei publice asupra pagubelor ireparabile pe care le aduce mediului hoarda de salbatici care in fiecare week-end invadeaza Poiana Mare.

  52. Atragerea de fonduri europene este vitala, este singura sansa de progres pentru Busteni ! Prima intrebare a oricarui alegator trebuie sa fie: viitorul Primar stie ca intocmeasca un proiect !?

    Si pentru ca suntem intr-o dezbarere lansez aceasta intrebare tuturor candidatilor: stiti sa intocmiti un proiect care sa fie eligibil pentru finantare UE ? Aveti expertiza si experienta in domeniu ? Da sau nu ! Restul sunt povesti… iar tacerea este si ea un raspuns.

  53. mircea dragan said

    @Cristian Achim. Din experienta mea de medic, expert asociat OMS,pe sanatate mintala Franta, va pot intari ca suntem obligati la respectarea normelor europene, atunci cand facem proiecte cu finantare europeana.Nu banii pentru ridicarea centrului sunt problema. Ei pot fi luati si prin subscriptie publica. Ceeace este mai greu este finantarea in perioada urmatoare care va fi ipotetic indefinita. Un astfel de proiect ar trebui sa dureze 2 generatii. Un centru de urgenta trebuie sa aibe in spate un spital. Odata stabilizat pacientul trebuie indrumat catre serviciul specializat conform bolii de baza care a pus viata pacientului in pericol. Exista comorbiditati si politrumatisme, ca la ,, Colectiv” care agreveaza situatia la caz si implica echipe complexe. Cu privire la drumul ambulantei blocat de aglomeratia din trafic, de acest lucru sunt raspunzatori edilii. Ei au permis construirea de locuinte pe lunca Prahovei si pe terenul de golf, blocand astfel orice fel de varianta de ocolire spre Sinaia de la iesirea din oras , la intrarea in Poiana Tapului si pana la Azuga. Elicopterele Smurd nu circula pe orice conditii meteo. Atunci cand aceste conditii se inrautatesc si ele nu pot zbura, creste ci incidenta accidentelor auto si alpine. Spitalul privat la o populatie saraca e o utopie. Cu toate acestea o solutie minimala pentru urgente ar trebui gasita. Ea trebuie cautata in experienta locala a altor tari civilizate. Un mic oras turistic care se gaseste pe o sosea de tip DN; la poalele unui munte periculos atat iarna cat si vara. V-as propune, ca tot aveti o sucursala a Spitalului de Urgenta Dimitrie Gerota din Bucuresti a MI. Faceti in asa fel incat acel asazis spital de urgenta sa devina un centru de urgenta dotat in permanenta cu o echipa SMURD, care sa asigure primul ajutor si transportul pana la Sinaia, Ploiesti, sau chiar la Bucuresti, in functie de natura cazului. Cu stima Dr. Mircea Dragan psihiatru.

  54. @ dl Mateescu ( coment 52) Eu am fost secretarul echipei de proiecte și manager de proiecte a UAT Bușteni alaturi de Dl. Ion Vasilescu ( Coordonator Echipă Proiecte și manager proiecte ) in periioada 2007 – 2012 , am scris si susținut Monografia Locală si Turistica a orasului Bușteni in vederea reatestarii localitatii ca Statiune Turistica de Interes Național, apoi am scris cererea de finanțare pentru proiectul ”Serbari la poarta Bucegilor” preluat de o firma de consultanță si aprobat de catre MDRT prin Programul Operational Regional 2007 – 2013 pe Axa 5 DMI 5,3 sub denumirea ”Promovarea potențialului antropic … ” apoi am fost Reprezentantul legal si manager de proiect pentru ”Strategia de dezvoltare durabila a localitatii Bușteni perioada 2011 – 2015 modificata de MDRAP in ceeace se numește ”Plan de masuri” 🙂 in 30 de pagini, am coordonat Proiectele Bușteni – O stațiune renascuta pana in 2012 , am depus cereri aproximativ 40 de cereri de rambursare pentru proiectele europene cu rata de rambursare de la UE prin organismele intermediare de 100%, adică la vremea 2012 aprox 4.000.000 euro CORECT derulate, am scris parte din cererea de finanțare pentru proiectul Centru Național de Informare Turistica care a fost APROBAT dar C.L. Bușteni a decis să renunțe la acest proiect, si ar mai fi dar să-i mai lasăm si pe altii să spună că AU SCRIS , AU DEPUS și le-au fost si restituiți toți banii pe care i-au coordonat, nicidecum că au derulat , făra a fi implicati in restituiri de fonduri de la UE.
    @ dl. Mircea Drăgan – Stimate domn , nu sunt specialist insă indiferent de rezultatul alegerilor aș dori să țineți legătura cu viitorii consilieri și Primar deoarece sunt convins că in urma expertizei dvs puteți indruma in realizarea CPU + o unitate sanitară, iar această rugaminte se adresează tuturor celor care pot ajuta la dezvoltarea orașului Bușteni nu numai in subiectul SPITAL sau Centru primiri urgențe ci in toate domeniile.
    Cu stimă

  55. @ adminobd
    Nu ar fi si mai vizibilă dezbaterea dacă s-ar putea vedea o legătură si in pagina de Home/dezbateri ? pentru că dacă intri in orasulbustenidezbateri și ”ai bun simț” să nu citești comentarii, nu prea ai cum să ajungi in acest articol. Vă mulțumesc pentru ințelegere .

  56. Nu stiu daca pot fi inserate referinte URL in postari. Daca da, atunci va invit sa vedeti https://www.youtube.com/watch?v=LA0KhZx64hw

    Eu am vazut “pe viu”, la fata locului, aceasta telecabina care pare rupta dintr-un film SF. Prin ea sunt legate statiunile Pinzolo si Madonna di Campiglio, oferind acces la partii de ski dar, mai ales, fiind o alternativa la transportul rutier, cu masina, intre statiuni. Va invit sa va ganditi cum ar fi posiblia o astfel de solutie intre Sinaia si Busteni. Eu cred ca este perfect posibila. In primul rand pentru ca exista asa ceva deja construit, cum spuneam, in zona Madonna di Campiglio. In al doilea rand, pentru ca puteti sa accesati finantare UE, avand in vedere ca exista expertiza si experienta privind accesarea de fonduri UE.

    Telecabina a costat aproximativ 26 milioane de euro, dar intre Sinaia si Busteni poate ca ar putea sa coste mai putin, avand in vedere costurile generale mai reduse la noi fata de Italia. Ce spuneti? Din cate inteleg, aveti cel putin un candidat la functia de Primar, cu expertiza si experienta in accesarea de fonduri UE!

  57. Orașul Busteni said

    Eu am un mesaj pentru cei ce fac parte din partidul ecologist:
    Voi menționa o zi în care vreau ca toți cei ce candidați pentru PER…. sa veniți la o ecologizare adevărată în pădure. Nu accept scuze, minciuni, etc. Vreau sa va cunosc pe toți și vreau să văd cum curățați pe bune orasul de gunoaie. Apoi, va voi susține. Dar sa fie o acțiune demnă pe care să o admir si sa o pot promova. Vreti sa îmi arătați că meritați acest vot? Sunteți în stare să carati niste saci plini cu gunoaie din pădure? Aștept un răspuns. Nu este o înjosire, ci este dovada faptului că meritați. Si nu îmi veți arată mie ci unui oraș întreg. Nu promisiuni… Ci fapte. Asta chiar vreau să văd. Dacă nu vă doriți acest lucru și nu facem acțiunea, atunci ar fi frumos să vă retrageți curați din acest joc politic. Va voi înțelege.

  58. Mircea Dragan said

    Intrucat pe acest blog de alegeri locale s-a pus problema gunoaielor, o sa sugerez ecologistilor si nu numai, sa cerceteze liziera padurii de pe versantul Zamora. Incepand de la rau si terminand cu imediata apropiere a castelului. Este o insulta adusa naturii. In trecut existau containere mari care erau puse la intersectiile stradale. Acolo depuneau si localnicii si turistii. Acum se aboneaza la tomberonul personal de gunoi doar localnicii. Multe proprietati cu 2-3 etaje, cu piscina, cu gratare in curte… inchiriaza camere la turistii in weeck-end. Acestea nu sunt declarate pensiuni. Nu platesc gunoi si taxe locale. Turistii cand pleaca arunca gunoiul in padure, poluand. Proprietari ca mine ce poseda casute de vacanta,cabane, folosite maxim 1 luna pe an, sunt fortati sa achite plata anuala a gunoiului pentru 3 persoane lunar. Nu cred ca este corect dpdv al valorilor cetatenesti. Trebuie gasit un algoritm pentru casele de vacanta. Privitor la contorizarea apei furnizate de SC Hidro. Eu am montat pe cheltuiala mea un apometru care a intrat in proprietatea sc Hidro. Cand s-a schimbat instalatia de aductiune a apei, lucratorii au lovit apometrul si nu se mai poate citi de peste 3 ani. Chiar astazi am primit de la SC Hidro Busteni o factura de 13 lei ( nu este mult dar…) Eu nu am fost la cabana de la inceputul lunii septembrie anul trecut. Sunt peste opt luni. Ce platesc eu? Ultima data am facut plati anticipate, fara sa se poata citi apometrul. Am depus nenumarate cereri la SC HIdro. Mereu spun ca nu au bani. Localnicii necontorizati lasa apa la pompe tot timpul deschisa. Sa ude vara strada, sau sa nu inghete teava iarna. Diferentele de contorizare se achita de catre ,, venetici” asa cum ne eticheteaza bustenarii pe noi, cei care nu locuim acolo, chiar daca avem proprietati mostenite de la parinti. E oare corect? Canalizarea apelor fecaloid menajere se scurge in raul Prahova. Toata aceasta infectie bacteriologica si chimica se varsa in ,, mandretea de rau” care a facut si face faima orasului Busteni. Candva Gigi Marga canta ,, Pe Valea, pe Valea Prahovei rasuna un ecou…”Acum se simte o miasma ! Am vazut inclusiv anul trecut pe garla Prahovei, pescari care scoteau pestisiori cu undita. Probabil ca ii serveau ca o hrana delicatesa. Nu credeti ca aceasta otravire a naturii este o crima si dumneavoastra ca localnici acceptati? Nu cumva pierdeti potentialul turistic, singura dvs resursa in prezent? Eu ma gandesc ff serios sa imi vand pe ce o fi cabanuta. Candva era o fericire sa vin va voi la Poiana Tapului in vacanta. Acum este o provocare iritanta si strista. Sa va dea CEL DE SUS suflet, curaj, credinta si puterea sa reparati ceeace altii au stricat. Va fi in binele tuturor. Cu stima Dr. Mircea Dragan psihiatru, Ploiesti.

  59. Domnule Drăgan,
    Problema gunoaielor este mai mult decât cunoscută nouă, localnicilor, in special mie ( care ma identific si ca ziardebusteni.ro), pentru că am sute de fotografii cu lizierele tuturor pădurilor si in păduri si pe albiile râurilor si pârâurilor prin Bușteni și prin Bucegi și Baiu dar nu puteam să le ”promovez” și nu le voi ”promova” nici acum in aceasta campanie electorală deoarece nu face niciun bine imaginii orașului, locuitorilor, turismului etc.. Tocmai de aceea in platforma PNL apare Reinființarea Serviciului de Gospodărire Orășenească, pentru astfel de cazuri. In ceeace privește apa … probabil sunteți unul dintre puținii care și-au pus apometru deoarece ceilalți ( veneticii – cum ii numim noi) platesc pe paușal și o lasă așa cum ați descris mai sus, iar pe deasupra in ceeace privește gunoiul menajer pentru ”casele de vacanța” care funcționează ”la negru” dpdv turistic … aici este o intreagă discuție, deoarece nu prea cred că ați văzut ce se intâmplă duminica seara sau lunea dimineața pe majoritatea straduțelor cănd ” așazișii prieteni ai proprietarilor” lasă sacii cu gunoi direct pe stradă. D.p.d.v. al curățeniei stradale actuala firmă Comprest in frunte cu directorul general Trifu chiar iși face treaba conform contractului, că dacă nu era el să conducă cu o mâna de fier ne napadeau gunoaiele ( Nu-l ridic in slavi pe dl Trifu dar am citit contractul de concesiune pe SEAP si il respectă la fiecare virgulă- nu vorbesc despre dezapezire 🙂 ) . La acest comentariu nu va dau dreptate . Totodată din câte știu eu comentatorul Orașul Bușteni de mai sus, dacă este cu adevarat el, deoarece acum ceva timp spunea că ele e apolitic și că așa va rămâne, a avut o campanie cu râurile și lizierele padurilor pline de gunoie si indemna la ”civilizație”. Nu a avut mare succes dar in anumite locuri a picat ”magareața” tot pe Trifu.
    Cu stimă,

  60. Remarc faptul ca dl.Cristian Achim a ramas singurul candidat care participa la dezbatere! Pot sa trag concluzia ca este singurul caruia chiar ii pasa de oras. Punct.

  61. un.bolovan said

    UPDATE Prahova: Primarul stațiunii Bușteni, Emanoil Savin, la DNA Ploiești vineri, 13 Mai 2016

    Primarul stațiunii Bușteni, Emanoil Savin, s-a prezentat, vineri dimineață, la DNA Ploiești, el declarând presei că a venit pentru a depune o serie de documente.

    Savin a spus că va depune “o documentație cu Romsilva”, în legătură cu un “proiect de apă”, adăugând că la Bușteni se lucrează “la niște captări”, însă fără a face alte precizări.

    Edilul a părăsit sediul DNA Ploiești după aproximativ o jumătate de oră, el refuzând să răspundă întrebării privind calitatea în care s-a prezentat în fața procurorilor.

    Întrebat dacă a depus denunțuri la DNA, el a răspuns că nu face “așa ceva”.

    Emanoil Savin a anunțat, în martie, că va candida pentru al patrulea mandat, din partea PSD, explicând că, după fuziunea dintre PDL și PNL, nu s-a mai regăsit în acea echipă.

    AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

  62. @ dl Mateescu
    Sper să nu fie așa, dau vina pe legea 115/2015 care ”obligă” candidații să mearga pe strazi sa se intalneasca cu lumea . Eu sunt interesat de orice dezbatere, aici, pe facebook, pe Ziar de Bușteni, pentru că mi se pare normal să raspund tuturor la intrebari chiar dacă raspunsurile nu coincid de fiecare data cu ceeace se doreste a fi auzit deoarece mai târziu nu vreau sa se spună că am spes/scris ceva ”de dragul ciolanului”, pentru că la Bușteni nu mai există nici măcar urma osului 🙂 . Cred că stiți deja ca ”susținatorii” viitorului fost primar s-au pitit deoarece DNA-ul are o suspiciune in ceeace privește proiectul APEI CU CLOR si precum ziceam … dacă se intâmplă vreo neintâmplată vor rămâne fără mesaj 🙂 . O zi minunată vă doresc tuturor chiar dacă este 13 mai, vineri.

  63. un.bolovan said

    @Cristi Achim

    Hahaha. Tocmai ce-a fost de dimineata la DNA Ploiesti.

  64. @ Un Bolovan
    Să nu ne bucurăm de răul omului ci să ințelegem că instituțiile statului au ajuns și in Bușteni. Startul s-a dat, acum va fi interesant de văzut cam cum stau Consilierii Locali care au aprobat proiectul de tratare prin CLORINARE a apei, deoarece SAVIN este acoperit, a acționat in baza Hotărârii C.L. Bușteni că el este EXECUTIV 🙂 . Problema insă nu este doar aici, este doar inceputul descoperirii piramidei. Vom vedea in presă in ce calitate a ajuns la DNA si trebuie specificat că ”s-a dus” nu ”a fost dus/adus” .

  65. un.bolovan said

    @Cristi 🙂

    Nu ma bucur de raul omului, nici nu cred ca are vreo apasare prea mare.

    M-a distrat ce-ai spus tu “Cred că stiți deja ca ”susținatorii” viitorului fost primar s-au pitit deoarece DNA-ul are o suspiciune in ceeace privește proiectul APEI CU CLOR si precum ziceam … dacă se intâmplă vreo neintâmplată vor rămâne fără mesaj”

    A fost tare asta: “dacă se intâmplă vreo neintâmplată vor rămâne fără mesaj” 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  66. Mircea said

    Nu este rea ideea cu telecabina.Are cateva defecte: traseuL catre Sinaia? incinta cabinei este prea mica pentru o brancarda cu pacientul care trebuie stabilizat si pentru echipa de prim ajutor. Dar exista care ferata. Care nu prea mai este circulata. Poate o solutie ar fi o drezina de dimensiunea unui microbuz asezata pe calea ferata si care sa aibe prioritate in situatii de urgenta. Priviti acest film facut de Canal + francez si tradus in italiana: ,,Arta de a te descurca in Romania.”
    http://www.filmedocumentare.com/arta-de-te-descurca-romania/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+FilmeDocumentareOnline+%28FilmeDocumentare.com%29

  67. @Mircea
    Desigur, nu se poate folosi o telecabina, chiar de tip italian, pentru cazuri de urgenta. Desi, de exemplu, Telecabina de la Busteni a fost folosita in actiuni Salvamont. Nici ideea unui transport alternativ pe calea ferata nu-i de neglijat, deoarece ar mai reduce din presiunea pe care o suporta DN1. Desigur, solutia decongestionarii traficului este la CNADNR, nu la autoritatile locale.
    Si o completare, telecabina de la Pinzolo are tronsoane, adica o astfel de legatura intre Busteni si Sinaia poate avea o statie intermediara in Poiana Tapului ! Am avut ocazia ca folosesc o cabina pe o linie cu tronsoane si va asigur ca este foarte usor, pur si simplu poti alege daca te opresti sau daca mergi mai departe, cabina nu face altceva decat sa incetineasca, iar zonele de coborare si de imbarcare pe urmatorul tronson sunt “in prelungire”. N-am stiut de la inceput treaba asta, dar personalul ne-a indrumat foarte, foarte eficient.

  68. Mircea said

    @Mateescu George Daniel. Stimate domn. Daca se lasa pe seama CNADR rezolvarea centurii de ocolire a orasului Busteni, cred ca nici in sec XXII nu se va rezolva transportul urgentelor. Salvarea vietilor cetatenilor din Busteni, este o chestiune ce tine de rolul si decizia autoritatilor locale. Iata cum imi imaginez eu un circuit eficient, suficient de rapid ( sa nu uitam ca intreaga localitate se intinde pe suprafete mari de teren, ca drumurile sunt in panta si prost intretinute, ca exista permanent riscul accidentelor montane, deci ca pentru a ajunge la o urgenta, chiar daca nu exista trafic pe DN1 poate trece si o 1/2 de ora, timp in care la o urgenta majora consecintele sunt ca la clubul Dinamo…): 1/ O substatie a SAJ Prahova cu sediul in Busteni. Raman la parerea ca nu ar fi rau de loc sa functioneze pe langa acea filiala locala a Sp. de Urgenta Dr. Dimitrie Gerota. Trebuie negociat cu MI, in fond si ei sunt tot un serviciu medical subordonat teoretic dpdv metodologic MS.2/ Dotare cu abulante obsnuite , iar in caz ca traficul e blocat nu se mai merge pe DN ci se merge la una dintre cele doua gari unde Drezina pleaca si ajunge la gara Sinaia. De acolo se ajunge repede cu alta ambulanta a substatiei Sinaia la spitalul Sinaia, sau se transporta catre UPU Sp.Judetean Ploiesti. Dar sa stiti ca nici UPU nu este un loc miraculos. O cercetare corecta l-ar inchide pentru a deschide un centru de primiri urgente adevarat. Saptamana trecuta doua doctorite urgentiste l-au parasit pentru a se recalifica in medicina de familie. Invocau stresul si nu numai…Mult succes!

  69. @Mircea
    Cand am spus de CNADNR m-am referit la solutia legala; edificarea unei centuri ocolitoare nu cred ca sta in aria de competenta a autoritatii locale. Nici fonduri nu cred ca are sau poate sa acceseze, Primaria sau CL, din pacate.
    Dar problema este vitala, fara indoiala, poate chiar cea mai importanta. In fond, un oras intreg este complet neasigurat pentru orice situatie de urgenta, medicala si nu numai, din pricina traficului sufocat pe DN1. Pe de alta parte, chiar ma intreb cati dintre busteneni sunt cu adevarat constienti de riscul in care se afla!?

  70. un cetatean said

    constienti sant dar din pacate in oras domneste o teroare teribila..nimeni nu are curajul sa spuna ceva,sant amenintati cu controale,dati afara din serviciu,,etc…se feresc mai rau ca in perioada ceausista sa spuna ceva rau despre conducerea orasului…toti oamenii aflati in puncte cheie sa zic asa sant numiti de savin…restul nu mai conteaza….eu personal.in cazul in care nu se iau masuri o sa ma adresez personal printr o scrisoare deschisa ambasadei statelor unite de la bucuresti…asa am fost sfatuit deoarece intra in posesia oricarei reclamatii despre el depusa de oricine ,inainte sa iesi pe usa din institutia respectiva….nu vb din auzite ci din propria experienta…

  71. un.bolovan said

    @Un cetatean

    Si cum ar putea rezolva ambasada SUA problemele de la Busteni? Chiar sunt curios pentru ca o astfel de abordare mi se pare un film SF.

Adauga un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: