Orasul Busteni Dezbateri

Ce ati dori sa se schimbe in Orasul Busteni?

Posted by adminobd on 16 December 2011

Care sunt lucrurile care va nemultumesc in legatura cu Orasul Busteni si ce ati dori sa se schimbe in acest oras, in viitor? Intrebarile sunt adresate in primul rand bustenarilor, referindu-se la Orasul Busteni ca localitate, nu ca statiune turistica (deci nu e vorba de nemultumiri/schimbari de genul “vreau mai multe partii de schi”, “vreau servicii mai bune in hoteluri” etc.).

16 Responses to “Ce ati dori sa se schimbe in Orasul Busteni?”

 1. Anonymous said

  Ce mi-as dori!
  1. O linie de transport intern ( Dus – intors ) Centru Busteni – Zamora ( cimitir ) – de aceea am facut precizarea dus – intors
  2. Tratarea cartierului Poiana Tapului ca parte integranta a orasului Busteni – in ultimii ani s-a pus accent numai pe centru si Valea Alba ( Iluminat, publictate, infrastructura stadala indicatoare,
  3. Tratarea integrata a polilor turistici – adica in Busteni nu exista doar Kalinderu mai exista Poiana Tapului punct plecare/sosire trasee turistice, Cartierul Silva -Telecabina – punct de plecare/sosire trasee turistice, se poate amenaja si aici o pista de sanius exceptionala, sa ne reamintim ca deasupra salii de sport a fabricii a functionat cu succes ani de-a randul o partie minunata de incepatori si nu numai, Valea cerbului – Gura Diham la fel (nu cartier de vile ).
  4. doar 9 % din populatie se ocupa de turism in Busteni si doar 8% din PIB orasului se formeaza din turism, restul 15% alimentatie publica, 12 % buticareala ( nu putem spune comert ) 40% din impozite si taxe / terenuri locuinte salarii, 6 % industrie mica 10 % constructii , 9% altele. Astfel poate privim in viitor spre alte activitati sau investitii nu numai in turism pentru ca incepe sa devina stresant sa trebuiasca sa fim bucurosi sa primim turisti in casele lor de vacanta care nu prea aduc plus valoare in oras.
  5. Sa putem privi orasul ca pe o casa nu ca pe un loc bun de plecare spre alte zari .

 2. eu said

  6 . sa apara si oameni valorosi , alternative la ce avem acum, sa avem de unde alege

 3. Vice Versa said

  tuh: defineste notiunea de “valoros” in acceptiunea ta!

 4. Mircea said

  Sa se faca curat pe drumul forestier de pe Zamora; in spatele caselor sunt aruncate de turisti gramezi mari de gunoaie.Sa se puna europubele unde turistii sa poata depune gunoiul.Sa se curete padurea Zamora de vreascurile ramase dupa taierea brazilor. Sa se interzica accesul ATV-urilor pe drumul forestier.

 5. Valentin said

  Mircea tu ai perfecta dreptate insa tine cont ca drumul forestier si padurea nu sunt in posesia si administrarea primariei.Romsilva are obligatia de a intretine si a curata proprietatea sa. Nu stiu daca aceasta zona nu este cumva a regelui, ca doar bunicul sau a adus-o din occident.Primaria cred ca poate numai atentiona in scris proprietarul si organele competente in protectia mediului.

 6. Anonymous said

  Domnul Valentin
  Nu prea imi place sa fiu tutuit.Padurea are padurari.Ei sunt platiti.Se taie arborii intr-o ,,veselie”.REGELE,nu are nici o legatura cu strazile 30 Decembrie( decat numai ca a fost ziua declararii Republicii) sau cu strada Licurici.Pur si simplu primaria nu doreste sa vada ce mizerie este pe domeniul public, intre zona detinuta de SC Zamora Co. si spatele caselor oamenilor.

 7. Valentin said

  Domnul Mircea ,in comentariul anterior vorbeati de drumul forestier si de padurea Zamora ,acolo unde chiar are treaba REGELE sau ma rog cel care a cumparat de la Casa Regala.Acum enumerati strazile Licurici si 30 Decembrie,este posibil sa aveti dreptate insa cel mai competent sa va dea un raspuns asupra responsabilitatii din zona este dl Miu ,padurarul care locuieste in apropiere iar daca este responsabilitatea primariei puteti face o sesizare si eu cred ca se poate rezolva ,am avut si in zona noastra o problema cu doi copaci si au fost rezolvata in urma unei sesizari.Cer scuze daca v-a deranjat adresarea mea, mai putin protocolara insa locul in care postam este mai mult amical decat protocolar.Sa aveti o zi buna.

 8. Anonymous said

  Stimate Domn Valentin
  Nu stiu bine cui ma adresez. Pot insa sa va spun ca in calitate de proprietar al unei mici case de vacanta si ca cetatean al judetului Prahova, iubitor de munte ma simt ofensat de ceeace se intampla in ultimii 20 de ani in Poiana Tapului.S-a construit fara nici un plan de urbanism autentic, adaptat ca design zonei si specificului cultural local.S-a defrisat ilegal padurea Zamorei fiind decimata de personaje ,,ilicite” mana in mana cu administratia locala…S-a distrus drumul forestier care in loc sa ramana un drum specific drumetiilor cu piciorul, mai nou se doreste a fi asfaltat pentruca toata padurea sa fie invadata de personaje lipsite de o minima educatie, personaje care considera ca au dreptul in numele banului si gipanului pe care le detin sa devasteze, polueze si distruga. Am facut de-alungul timpului reclamatii si sesizari (inainte de retrocedarea padurii muntelui Baiului) (detin numerele de inregistrare) la toti primarii si la Consiliul judetean Prahova, Garda de Mediu….Ori nu am primit raspuns ori am primit raspuns ca …se va rezolva…Detin documente fotografice din zona, care atesta pe o perioada de cel putin 15 ani ca situatia ecologiei zonei s-a degradat permanent.Acest jaf organizat nu se putea face decat cu complicitatea puterii locale.Putinii localnici ramasi, sufera si ei.In discutiile particulare ei regreta trecutul. Au devenit nostalgici. Localnicii batrani vorbesc cu nostalgie, nu numai de Ceausescu, dar si dinastia regala.Cea care a intemeiat localitatea. De ce mormantul medicului casei regale, care s-a numit Kremitz de la poalele padurii de pe drumul ce urca la Cascada Urlatoarea a fost devastat de actuala conducere a orasului si mutat in parculetul de la intrarea in Poiana Tapului in scop de imobiliare?
  Poate dvs. nu va spune nimic referirea la aceasta familie, traditia ei si legatura cu poetul nostru national Mihai Eminescu; ( romanul ,, Mite” a lui Eugen Lovinescu).
  Dar locurile de munca pierdute…fabrica Schill si/sau lipsa actuala de asistenta medicala ?
  Daca aveti dorinta sa vedeti cateva dintre pozele pe care le detin in arhiva va rog sa imi spuneti cum sa vi le uplodez. Ca sa nu existe confuzii…
  Cu stima
  Dr. Mircea Dragan
  Medic Psihiatru

 9. Valentin said

  Stimate Domn Dr. Dragan,
  Din pacate trebuie sa va dau dreptate in marea majoritate a celor semnalate de dumneavoastra,ce sa intamplat in decursul celor peste 20 de ani la Busteni este o picatura din ce se intampla in Romania.Ar fi fost o mare bucurie pentru noi sa fim o exceptie insa mafia post-decembrista a pus imediat dupa 89 ochii pe terenurile din zonele montane (nu numai pe Valea Prahovei) si cum banul face si desface in colaborare cu romanasul dispus la orice pentru oricat am ajuns acolo unde suntem.
  Mutarea mormantului fostului medic al casei regal, dr.Wilhelm Kremitz am considerat-o ca o profanare a mormantului,o lipsa de respect nu o inobilare a parcului,lucru neagreeat de locuitorii cartierului insa pe placul vicelui Savel.Sunt nascut in Busteni,la fel si parintii mei si stiu foarte bine istoria acestui oras si numele ilustrilor nostrii predecesori.Din pacate Fabrica de Hartie a fratilor Carol si Samuel Schiel care au pus piatra de temelie la 1882 a disparut sub senilele si cupele tractoarelor, sub privirile triste si nostalgice ale locuitorilor si sub lacrimile de bucurie si frecusurile din palme ale ale actualilor patroni de la Omnimpex care au preluat fabrica de la vestitul FPS ( distrugatorul economiei din anii 90 ) preluand pachetul majoritar,scotandu-si cheltuielile numai din vanzarea fierului vechi fara a pune la socoteala alte bunuri mobile si imobile vandute sau aflate inca in posesia dumnealor. Disparitia FH Busteni este unul din multele exemple din ramura celulozei si hartiei care a disparut definitiv in ultimii ani. Cu privire la acest subiect precum si celui al sanatatii nu cred ca este numai o lacuna a fostelor sau a prezentei echipe aflate la conducerea orasului,aceata din urma a fost si este o problema delicata la nivel national si fara o implicare masiva a factorilor centrali de decizie nu se pot face decat carpeli ca cele de la Busteni,masuri de avarie (implicarea in modernizarea unor spatii la Spitalul Azuga ) pentru a rezolva problemele de moment,insa dumneavoastra care sunteti un apropiat al sistemului stiti mai bine ca noi toate dedesupturile sistemului de sanatate.Este o placere sa vad ca exista si oameni care desi sunt ,,adoptati” de comunitatea noastra ,lupta sa aduca lucrurile la normalitate mult mai aprig decat membrii ,,vechilor ” familii.

  Cu deosebita stima si respect,( deocamdata)….Valentin.

 10. designextrem said

  Eu as vrea sa se schimbe primarul…si…mentalitatea locuitorilor. Dar na…omul face orice pentru niste ghivece cu flori….

 11. RED DOG said

  Stimabile Designextrem (sa inteleg ca tu esti unul din aia care deseneaza pe garduri si pereti?) tu ori nu te-ai nascut pe aici ori ai avut probleme cu vederea.Ce ai vazut tu schimbandu-se in Busteni intre 1990 si 2004? In afara de primari doar anotimpurile s-au schimbat. In rest strazi cu gropi,cu pietris si pamant(schimbai pivotii ca pe chiloti) ,chemai vidanja la trei luni ca nu aveai canal,apa (cand ploua) venea si cu broaste nu numai cu mal si frunze,tu si copii tai invatau in clase mizere si reci ,nu aveai o sala de spectacole,e.t.c..Acum numai pentru faptul ca ai asfalt ,canal,apa,iluminat public,conditii occidentale in scoli si gradinite,o Casa de Cultura unde poti vedea zeci de spectacole si concerte anual,numai asta ar fi de ajuns sa-ti dea putin de gandit.Dar cand nu-ti da nimeni alcool si iarba moca e nashpa……………….

 12. designextrem said

  Mi-ar fi placut sa existe un buton de “reply” pentru comentariile carora vrei sa lasi raspuns…dar na…asta e.
  Stimabile RED DOG, te inseli. Sunt Bustenar insa nu ma pasioneaza acel asfalt de 2 cm pus doar pentru a lua ochii lumii. Nu stiu daca ai observat dar au fost doar bani cheltuiti. Pentru a intelege ce vreau sa-ti spun, o sa incerc sa-ti detaliez putin. Asfaltul nu se pune direct pe pamant, sau pe pietris. Asfaltul se pune pe un strat de beton de minim 30 cm. Plimba-te prin Busteni pe anumite stradute si vei vedea ca asfaltul deja a crapat si au aparut cratere enorme. Pentru ca…a fugit pamantul. Trec masini multe prin Busteni…si unele sunt chiar masini grele pentru ca se tot construiesc case. Asfaltul de 2 cm…nu tine. Ai trecut pe Zamora cand se facea canalizarea? Multe gauri de canal erau deja crapate, dar au fost lasate asa. Au asfaltat…au decopertat..au asfaltat iar. Ce sunt astea? Lucrari proaste. Canal am avut si pe timpul altor primari, iluminat la fel, scoli…gradinite…casa de cultura era…nu prea vad acel ceva nou care pe tine te incanta. Aaa…poate gardurile…alea da…unele sunt noi…altele au disparut cu totul. Eu tin la oras si nu imi place sa vad cum este distrus. Iar eu, nu pot fi mituit. Din pacate poate stiu unele lucruri mai bine decat oricine de aici. Si stiu..ca dorinta nu o sa-mi fie indeplinita, deoarece oameni ca tine…o sa-l realeaga. Asta e..pacat.

 13. Oameni buni.., până când Primarul Savin nu-și va schimba domiciliul într-una din pușcăriile țarii.., schimbări în bine n-o să vedeți în Bușteni, poate doar pentru clica de mafioți ai escrocului de Savin.

 14. Mafia locală.., patronată de Emanoil Savin și „păpușarii” acestuia din subordine – Consiliul Local.

 15. Anonymous said

  Semafor la trecerile de pietoni pentru fluidizarea traficului

 16. yammyyy said

  in sezon cand vin turistii unde se distreaza si ei noaptea ca nu ai unde sa te duci … aaa mergem la sinaia ca acolo ai pe alese cluburi pe cand in busteni vara nu ai ce face noaptea poate sa stai pe banca si sa admiri dn 1

Adauga un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: