Orasul Busteni Dezbateri

Despre blog

Acesta este un blog pe care pot fi discutate probleme de interes general legate de Orasul Busteni. Blogul nu are un caracter oficial, ci este doar un loc unde fiecare sa isi poata exprima opiniile in mod cat mai liber si mai transparent.

Cui i se adreseaza

Practic oricui are ceva de spus in legatura cu Orasul Busteni: nemultumiri fata de activitatea autoritatilor locale, opinii pro si contra diferitelor proiecte mai importante, aprecieri, pozitive sau negative, fata de politicile administratiei locale si fata de directia in care merge Orasul Busteni in prezent, opinii ale turistilor despre statiune si asa mai departe…

Obiective si principii

1. Dezbateri transparente. In mod normal, nicio decizie majora a administratiei locale nu ar trebui luata si niciun proiect de anvergura nu ar trebui demarat fara consultarea populatiei. Iar dezbaterile pe aceste teme nu trebuie purtate in spatele usilor inchise, in secret, ci intr-o maniera cit mai transparenta, astfel incit oricine este interesat sa poata participa.

2. Exprimare libera. In democratie, modul corect de a reactiona fata de opiniile care nu ne convin nu este de a le cenzura, ci de a le combate cu argumente. Pe acest blog, nicio opinie nu va fi cenzurata, indiferent care este aceasta.

3. Circulatia informatiei. Pe termen lung, obiectivul este de a aduna pe blog cit mai multe informatii referitoare la activitatea primariei si consiliului local, astfel incat un numar cat mai mare de cetateni sa poata fi informati la timp in legatura cu deciziile luate si proiectele initiate de autoritatile locale.

4. Promovarea ideii de societate civila pe plan local. Mai exact:

 • Incurajarea implicarii oamenilor in problemele orasului Busteni din postura de cetateni, nu de membrii sau simpatizanti ai vreunui partid.
 • Promovarea ideii ca, in democratie, cetatenii sunt cei care conduc, rolul politicienilor fiind doar de a pune in practica vointa populatiei.
 • Incurajarea exprimarii nemultumirilor, in caz ca acestea exista.
 • Incurajarea propunerilor de solutii alternative, venite din partea cetatenilor, pentru acele probleme pe care administratia locala nu le rezolva sau le rezolva in mod nesatisfacator.

Structura

Blogul este structurat ca un forum, fiecare pagina fiind dedicata unui anumit subiect, care poate fi discutat in sectiunea de comentarii a paginii respective. Paginile sunt impartite in 5 categorii:

 • Strategii, politici, viziune – discutii despre directia in care merge Orasul Busteni, despre dezvoltare durabila etc.
 • Proiecte – dezbateri in legatura cu proiectele mai importante ale administratiei locale sau orice alt proiect care afecteaza, direct sau indirect, Orasul Busteni.
 • Probleme de interes general.
 • Opinii / Alte dezbateri si discutii.
 • Stiri si zvonuri – stiri de interes general referitoare la proiectele majore sau cu deciziile importante si/sau controversate ale administratiei locale.

Comentarii

Pentru a incuraja libertatea de exprimare si discutiile, comentariile sunt libere, existind totusi cateva mici exceptii:

 • Cuvintele si expresiile obscene vor fi sterse si inlocuite cu “***”.
 • Injuraturile sunt permise, insa nu la adresa unor persoane (pot fi injurate proiecte, politici, nivelul de trai, clasa politica la modul general, vremurile s.a.m.d.). Nu sunt considerate injuraturi afirmatiile care exprima o stare de nemultumire sau indignare (de exemplu, afirmatiile cu privire la incompetenta unor persoane care ocupa functii publice), ci doar acele afirmatii al caror principal scop este de a jigni, de a insulta o persoana sau un grup de persoane.
 • Incercati sa evitati afirmatiile calomnioase, comentariile cu caracter defaimator, rasist, xenofob etc.
 • Datele cu caracter personal (numere de telefon, e-mail, adrese IP etc.) ale altor persoane, publicate fara acordul acestora, vor fi inlocuite cu “***”.
 • Vor fi sterse comentariile de tip “spam” (de obicei sunt filtrate automat).
 • In cazul paginilor care sunt dedicate unui subiect anume, comentariile care nu se incadreaza la respectivul subiect vor fi mutate pe pagina de discutii generale, pentru a pastra cursivitatea discutiilor.

Raspunderea pentru continutul comentariilor le revine in totalitate autorilor acestora.

Sugestii

Pentru eventuale sugestii in legatura cu blogul (ce alte proiecte sau probleme de interes general legate de Orasul Busteni credeti ca ar merita o dezbatere publica, ce informatii si documente ati dori sa mai apara aici, sugestii in legatura cu modul in care este structurat blogul etc.) puteti folosi sectiunea de comentarii a acestei pagini.

Informatii suplimentare si completari

Orice informatie suplimentara in legatura cu subiectele discutate sau cu Orasul Busteni este binevenita. De asemenea, daca observati vreo informatie eronata sau incompleta pe blog, puteti sa imi comunicati acest lucru in sectiunea de comentarii sau la adresa de mail de mai jos, astfel incat sa o pot completa/modifica.

Contact

Daca doriti sa imi comunicati anumite lucruri care nu pot fi scrise in sectiunea de comentarii sau sa imi trimiteti documente care au legatura cu Orasul Busteni, o puteti face la una dintre adresele de mail:

dinbusteni [la] fastmail.fm
blogbusteni [la] gmail.com (pentru fisiere mai mari)

Anonimitate

In ceea ce priveste comentariile, specificarea numelui este optionala, in principal din doua motive:

 • 1. Pentru a evita expunerea cetatenilor care doresc sa isi exprime opiniile in anumite probleme mai delicate la potentiale abuzuri, venite din partea persoanelor cu influenta pe plan local.
 • 2. Din dorinta de a pune accentul mai mult pe idei si pe argumente si mai putin pe persoane.

In cazul in care comentati anonim, este, totusi, preferabil sa completati un nume fictiv, astfel incat sa existe o anumita continuitate a discutiilor.

Despre mine

Din motivele enumerate mai sus, prefer, la randul meu, sa raman anonim. Insa, pentru persoanele care se intreaba cine administreaza acest blog, o sa fac cateva precizari:

 • Sunt un cetatean oarecare din Busteni, nu am nicio legatura cu vreo grupare sau partid politic si nici nu ocup vreo functie publica.
 • Tot eu scriu si pe blogul “mamsaturat.wordpress.com” (deci, ca sa nu existe confuzii, “mamsaturat” si “adminobd” sint una si aceeasi persoana).

Sondaje

Multe dintre paginile acestui blog contin si sondaje/chestionare pe diferite teme. Sondajele/chestionarele au doar un caracter orientativ, nefiind realizate pe un esantion reprezentativ. Cea mai importanta parte a paginilor de pe blog ramane sectiunea de comentarii, plecand de la ideea ca o opinie exprimata in cuvinte este intotdeauna mai relevanta decat votul dintr-un sondaj, iar o opinie argumentata este intotdeauna mai relevanta decat o opinie neargumentata.

Blogroll

Daca aveti un blog care are ca subiect principal, sau printre subiectele principale, Orasul Busteni si doriti sa apara la Blogroll, puteti sa imi trimiteti adresa in sectiunea de comentarii de mai jos. Pentru ca un blog sa fie adaugat la Blogroll, trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

 • continutul articolelor sa fie original si, preferabil, sa exprime opinii personale
 • sa aiba cel putin 6 luni vechime
 • macar 20-25% dintre articole/postari sa aiba legatura cu Orasul Busteni
 • sa nu contina pagini cu erori HTML sau link-uri catre site-uri cu probleme

16 Responses to “Despre blog”

 1. eu said

  Stimat/a administrator ,

  Crezi ca s-ar putea deschide inca un domeniu de discutii despre persoanele care reprezinta ceva pentru Busteni si care ar putea ajuta Busteniul prin atitudine, cultura, dorinta, spijin, idei , exemplu, etc. Sa poata fi creata o imagine/profil ( analiza SWOT a persoanei ) al urmatorului primar, consilier local, un fel de Ce ati dori sau cu cine sa semene.Sa se poate forma o idee despre ce vrem de fapt sa ni se propuna la urmatoarele alegeri locale, o platforma program nu numai un slogan. Acum 4 ani nici macar slogan local nu a fost. Poate in acest fel putem identifica daca nu o persoana, o echipa care impreuna sa faca ceva ( bun ).

  acelasi eu

 2. adminobd said

  E buna ideea cu creearea unui profil care sa reflecte asteptarile noastre de la viitorul primar. Exista deja o pagina dedicata alegerilor locale din 2012 (“Alegeri locale 2012”), asa ca am completat acolo, ca sa nu existe mai multe discutii separate pe aceeasi tema. Tot pe acea pagina o sa pun link-uri catre eventualele platforme program ale candidatilor/partidelor (in caz ca va veni cineva cu vreo platforma program, desigur).

  PS: Comentariul de la pagina “Comentarii” l-a mutat aici, la pagina “Despre blog”, pentru ca se incadra la capitolul “sugestii in legatura cu blogul”.

 3. Vice Versa said

  tuh: defineste notiunea de “valoros” in acceptiunea ta! (da’ dupe ce ne prezinti cv-ul- pe bune , chiar daca sub anonimat! bine? )

  PS: n-ai rusine ! nu esti valoros!

  Pax

  ce-as dori sa se schimbe in Busteni? Pseudoanalistii politici! Lingaii de dupe cortina care n-au altceva de facut decat sa scuipe-n sargul altuia numai pentru ca el a preferat sa stea deoparte ca licheaua.Se pune, pestisorule auriu(spre verde crud)?

  Vax

 4. mamsaturat said

  @Vice Versa

  Am mutat aici si am comasat cele 2 comentarii de la pagina “Ce ati dori sa se schimbe in Orasul Busteni” (mai putin intrebarea, care era legitima), pentru ca nu se refereau la o nemultumire legata de Orasul Busteni, ci la nemultumiri legate de opiniile altora. Pe tine, practic, te deranjeaza simplul fapt ca alte persoane au opinii diferite de a ta si ca si le exprima liber, iar asta nu este o nemultumire legitima (nu are legatura nici cu democratia si nici cu tema discutiei de pe acea pagina). Daca te deranjeaza ideile exprimate de altii, esti liber sa le combati cu argumente (in caz ca ai argumente).

 5. designextrem said

  Eu am o intrebare mai directa catre administratorul acestui blog. Spune te rog cine esti si de ce ai creat acest blog. Nu de alta, dar vreau sa stiu precis cui imi impartasesc eu toate…chestiile pe care vreau sa le spun. Deci…cu sinceritate, nume si prenume…apoi ocupatie. Ai legaturi directe sau indirecte cu primaria orasului Busteni? Deci…daca ma lamuresti cu toate astea…iti spun tot ce gandesc. Dar sa fi sincer.

 6. adminobd said

  Am mutat comentariul la pagina “Despre blog”, pentru ca era vorba despre blog si nu despre alegerile locale. Acum sa le iau pe rind:

  “cine esti” – Un om oarecare din Busteni.

  “nume si prenume apoi ocupatie” – ca la interogatoriu 🙂 . Numele si prenumele degeaba ti le-as da, pentru ca oricum nu ti-ar spune nimic. Ti-ar satisface, cel mult, o curiozitate personala. In schimb, informatia le-ar fi mult mai utila oamenilor primarului, care, dupa cum stiu cei care sint la curent cu ce s-a mai intimplat prin Busteni in ultima vreme, se comporta ca niste interlopi si incearca sa-i sicaneze, intr-un fel sau altul, pe toti cei care stau de-a curmezisul intereselor sefului lor. Prin urmare, atit eu, cit si unii dintre cei care mai comenteaza pe blogurile mele, nu semnam cu nume si prenume nu din cauza ca am avea ceva de ascuns, ci, pur si simplu, din prudenta. Cum ar fi, de exemplu, ca eu sa-ti dau tie numele si prenumele, iar apoi o ruda sau o cunostinta de-a mea sa aiba probleme la serviciu din cauza ca primarului nu ii place ce scriu eu pe blog?

  “Ai legaturi directe sau indirecte cu primaria orasului Busteni?” – Nu. Singura legatura e ca locuiesc in Busteni.

  “de ce ai creat acest blog” – Am dat deja detalii pe pagina “Despre blog”, dar o sa mai spun inca o data. Ideea de la care am plecat cind am creat acest blog a fost ca autoritatile locale din Busteni au o problema mare in ceea ce priveste comunicarea cu cetatenii, in sensul ca niciodata nu le cer parerea si nici nu ii asculta. Singurul lucru care conteaza cu adevarat este vointa primarului, ca intr-un fel de minidictatura locala. Iar eu, prin acest blog, am vrut si vreau sa incurajez implicarea cetatenilor in problemele orasului, punindu-le la dispozitie un instrument prin intermediul caruia sa isi poata exprima opiniile liber. Evident, daca doresc sa o faca.

  “vreau sa stiu precis cui imi impartasesc eu toate chestiile pe care vreau sa le spun”; “daca ma lamuresti cu toate astea iti spun tot ce gandesc” – Cred ca s-a inteles gresit… Nu este un blog pe care oamenii intra ca sa-mi impartaseasca MIE ceea ce gindesc, ci un loc in care orice persoana care vrea sa spuna ceva legat de orasul Busteni, in mod PUBLIC, poate sa faca acest lucru. Deci, raspunsul la intrebarea “cui imi impartasesc ceea ce vreau sa spun?” este “tuturor celor care intra pe blog” (printre cititori/comentatori sint si oameni din primarie). E ca un fel de forum public.

  “Deci cu sinceritate”; “Dar sa fi sincer” – faptul ca imi ceri de doua ori sa fiu sincer sugereaza, cumva, ca eu, in mod normal, n-as intentiona sa fiu sincer si trebuie sa mi se solicite acest lucru in mod explicit 🙂 Ceea ce nu e cazul. Sint sincer si fara sa fiu rugat, insa anumite informatii, cu parere de rau si dintr-un motiv intemeiat, nu le pot da, cel putin deocamdata.

 7. adminobd said

  Am mutat ultimele 3 comentarii de aici, la pagina Alegeri 2012, pentru ca discutia lua amploare si oricum era vorba despre alegeri.

  Acum, citeva explicatii despre “Galeata cu troli”, pentru Vice Versa:

  Daca iti dispar comentariile si ajung in Galeata, nu inseamna ca am ceva cu tine, personal. In “Galeata cu troli” ajung numai un anumit tip de comentarii, in cazul tau fiind vorba de:

  1. Comentarii scrise la misto, care nu comunica nimic (adica ceva de genul: “lolea, bunajea, max pax”).
  2. Cite 5-6 comentarii scurte, scrise unul dupa altul, intr-un interval de doar citeva minute.
  3. Insinuari smecheresti – de exemplu, atunci cind zici mereu ca eu si buceginatura2000 sintem aceeasi persoana, ca si cum ar fi o certitudine, eu, care stiu sigur ca nu sintem aceeasi persoana, imi dau seama imediat ca minti smechereste. Iar genul acesta de insinuari smecheresti ajung in galeata.

 8. adminobd said

  Raspuns la intrebarile lui RED DOG despre blog si despre “Galeata cu troli” (intrebarea era cam asa: “De ce oare nu vad nici o postare a acestor indivizi la faimoasa “galeata” sau din prisma dumeavoastra sunt OK,cu exprimari elegante si fara atacuri la persoana care contin cuvinte jignitoare?”):

  Este adevarat ca si din partea celorlalti au fost exprimari neelegante, atacuri la persoana, cuvinte jignitoare sau injuraturi. Insa nu acestea sint criteriile dupa care unele comentarii ajung in “galeata”, ci cu totul altele: trucuri de smecherasi, bascalie doar de dragul bascaliei, incercari de a deturna discutia, impingind-o in derizoriu etc. De acum inainte, o sa precizez, pentru fiecare comentariu mutat in “galeata”, si motivul pentru care a fost mutat.

  In ceea ce priveste injuraturile, insultele si cuvintele obscene, le-am taiat si la unii si la altii, in mod egal, fara discriminari. De remarcat ca prin “insulta” nu inteleg “orice lucru care ar putea deranja pe altcineva”, ci “acele cuvinte, expresii sau fraze al caror principal scop este de a insulta”.

  Nu sint de acord ca nivelul discutiilor a fost coborit de ceilalti, iar sustinatorii primarului doar au reactionat. Eu zic ca a fost exact invers. De exemplu, la pagina “Alegeri locale 2012”, discutia mai contondenta a fost inceputa de un sustinator al primarului, pe nume “Gradina Domnului”. Adrian Ciorba spusese ceva despre campania Partidului Verde si despre faptul ca o campanie ar trebui bazata pe idei si nu pe plase, deci lucruri de bun simt, fara a injura sau a jigni pe cineva (comentariile 43 si 46). Iar “Gradina Domnului” a inceput direct cu injuraturi si cu atacuri la persoana (a insultat mai multe persoane – comentariul 47). Dupa care discutia a degenerat, insa oamenii primarului au dat tonul si au coborit primii nivelul, nu ceilalti.

  Primul comentariu (53) semnat “RED DOG”, la aceeasi pagina “Alegeri locale 2012”, incepe prost, printr-o insinuare ca “mamsaturat” (adica eu) e aceeasi persoana cu buceginatura2000 (adica Ciorba), dupa care continua si mai prost, pe un ton agresiv, cu jigniri la adresa lui Adrian Ciorba si a familiei sale. Deci, intreb: cine a coborit primul nivelul discutiei? Buceginatura2000 sau RED DOG? Cine a atacat primul pe cine?

  La pagina “Ce ati dori sa se schimbe in Orasul Busteni?”, Designextrem isi exprima opinia, spunind ca mentalitatea celor care isi dau votul pentru un ghiveci cu flori ar trebui sa se schimbe. Urmeaza, in replica, un nou comentariu semnat “RED DOG”, pe acelasi ton batjocoritor, cu exprimari de genul “sa inteleg ca tu esti unul din aia care deseneaza pe garduri si pereti?” (ce relevanta avea aluzia la nume? nici una, intentia era doar de a ataca persoana, nu ideile exprimate) sau “Dar cand nu-ti da nimeni alcool si iarba moca e nashpa”. Intreb din nou: cine da tonul la mistouri, atacuri la persoana si jigniri? Sustinatorii primarului sau ceilalti?

  La pagina despre soseaua Busteni-Risnov, Designextrem a comentat in mare parte la obiect, dar, in loc sa i se raspunda cu contraargumente, replica a fost “Nu ma mir ca esti prieten cu ciorbitza.Nu sunteti frati?”. Adica o presupunere care nu se baza pe nimic, data drept certitudine – inca un exemplu de insinuare gratuita, de smecherie tipica pentru aproape toti sustinatorii primarului Savin. Sa mai intreb cine a inceput, si in acest caz, cu atacurile la persoana?

  Iar lista exemplelor poate continua. De remarcat ca, in toate aceste cazuri, desi sustinatorii primarului au deschis, aproape de fiecare data, ostilitatile, comentariile lor nu au ajuns in “faimoasa galeata”, fapt ce infirma afirmatia ca eu as muta acolo orice comentariu care ma deranjeaza sau ca suporterii primarului ar fi nedreptatiti pe acest blog.

 9. Admin, aveam nevoie de acele informatii din alt motiv. Eu nu sunt o persoana publica si nu ai fi patit nimic. Mi-ai fi putut spune doar mie intr-un mod privat toate acele informatii. Si chiar mi-ar place daca macar ai face un formular de contact…pentru mesaje private. In orice caz, te inteleg. Sincer mie imi place blog-ul tau, dar imi pare rau ca doar cativa oameni stiu de el…si doar cativa lasa si comentarii, iar majoritatea sunt comentarii fara rost. Dar ma bucur ca ai remarcat ca oamenii sunt rai si spun numai aberatii….ignorand subiectul discutiei.
  Ce sa zic, succes cu blog-ul in continuare. De ce iti cerusem acele detalii? Pai…imi era teama putin la inceput…ma gandeam ca ai putea juca teatru si ca ai putea fi chiar unul din oamenii…primariei….si ca ai putea folosii informatiile astea pentru promisiuni in campania electorala. In fine….am ajuns sa nu mai am incredere in nimeni 🙂 Sorry daca te-am suparat. Trebuie sa intelegi ca nu pot sa am incredere in cineva pe care nu-l cunosc. Eu am o anumita “boala” pe primarie. Ma refer la toata primaria, nu doar la primar. Acum multi ani, realizasem un site pe care domniile lor au vrut sa urc toate tampeniile lor, inclusiv declaratiile de avere scanate de ei ca naiba. In fine…aveau de gand sa puna pe site numai tampenii care insemnau enorm de multa munca, dar cand sefa mea le-a cerut bani….au refuzat sa plateasca….iar toata munca mea a fost in zadar. Poate ca ai auzit sau vazut vre-o-data site-ul Busteni.org. Acum nu mai exista….ceea ce este un mare pacat, pentru ca macar arata a site nu a porcaria lor de 2 bani. Din acel moment mi-am dat seama cum stau lucrurile. Apoi au aparut defrisarile, distrugerile, demolarile, etc…etc…si m-am enervat si mai tare. Sunt Bustenar adevarat, nu galatean….pe mine chiar ma doare sufletul sa vad un copac taiat. Si….uita-te la locuitori…sunt toti multumiti…incantati…cum sa nu ma apuce nebunia? Cateodata cred ca eu sunt nebun…dar totusi… In fine, un oras fara spital este comuna. Poate ca ar fi cazul sa uitam de Orasul Busteni…. O curiozitate am….bani pentru amfiteatru si sala aia de sport din parc exista, nu? Oare nu erau mai eficienti si utili daca erau folositi pentru ridicarea unui spital nou? Eu am idei Adminule…dar nu prea am cui sa le spun. Cand fac o sesizare pe domnuleprimar.ro…draci…nu ma baga nimeni in seama, sau imi raspund astia la misto. As fi vrut sa stiu cine esti…doar pentru linistea mea sufleteasca….atat.
  Bafta.
  Ps. Merci de link, dar mi-ar fi placut sa …faci legatura spre alt domeniu: http://designextrem.net76.net/
  Sti de ce? Ca e cu reclame…si poate pica ceva…din cer 🙂

 10. @adminobd si designextrem
  Cand vad oameni ca voi imi este rusine ca ma las antrenat in discutii care arunca in derizoriu munca si initiativele voastre. Dar mi-am dorit si imi doresc discutii normale, numai ca acest lucru observam cu totii ca nu este posibil. Sustinatorii primarului in loc sa-si laude candidatul, sa vorbeasca despre realizarile acestuia, gasesc de cuviinta sa balacareasca pe oricine…care are o opinie diferita. Daca PDL se afla la guvernarea orasului acest lucru nu inseamna politica pumnului in gura, amenintari si santaje, represiuni de sorginte stalinista. Vad ca acum discutia la subiectul “Alegeri Locale” a fost adusa iar pe un curs normal. Va multumesc!

 11. adminobd said

  @Designextrem
  Multumesc. Mi-am inchipuit ca despre asta ar putea fi vorba (banuiala ca as putea fi cineva din interior). Neincrederea este, pina la urma, ceva normal, in contextul dat. E aproape ca in comunism, cind te fereai sa zici ceva, fiindca nu stiai niciodata cine poate fi turnator.

  In cazul locuitorilor multumiti, cred ca e vorba si de naivitate. Oamenii cred, de multe ori, tot ceea ce li se spune, citeodata chiar in detrimentul lucrurilor pe care le vad cu proprii ochi. Daca li s-a spus de mii de ori ca la Busteni totul e minunat si ca primarul e un mare gospodar, au ajuns sa ia asta drept un adevar incontestabil, unanim acceptat. Nu stiu… cel putin asta e teoria mea. Insa eu zic ca si cei nemultumiti sint foarte multi, iar numarul lor e in crestere.

  O sa modific link-ul.

  @Buceginatura2000
  Nicio problema, inteleg perfect. Si eu am avut o gramada de “meciuri” cu suporterii primarului, iar primul impuls e de a-i injura, pentru ca uneori au un tupeu iesit din comun. Intre timp m-am mai obisnuit. Altfel, ei, de felul lor, ar fi chiar amuzanti, daca la mijloc n-ar fi chestiuni serioase si viitorul orasului.

 12. Multumesc pentru intelegere si pentru modificare. Raman dator. O bere…daca vrei 🙂 Hai ca incep sa te mituiesc :)) Apropo, nu ai spus pe blog nimic despre demolarea spitalului si nici despre schitul ce urmeaza sa se construiasca pe Platoul Bucegi….aa…si nici despre schimburile de teren si padure dintre primarie si zamora real estate…care nu stiu daca sunt…ok. Adica…scuze ca zic…dar pute de la o posta. O zi faina.

 13. adminobd said

  Da, ar mai fi citeva teme de discutie pe care nu le-am pus inca pe blog – asta cu terenurile, schitul, o discutie despre urbanism, demolari si viloaie, autostrada Comarnic-Brasov, plus alte citeva chestii si proiecte. O sa adaug pagini pentru fiecare in perioada urmatoare.

 14. Domnule administrator, cu tote că sunt buștenar și ca și dvs. nu am nici o legătura cu mafia locală sau culoare politică, spre rușinea mea, am descoperit recent acest blog demn de toată lauda și vreau să-mi aduc și eu aportul civic pentru binele comun al urbei și cetățenilor acestuia.
  Vreau să ca în acest blog să fie inclus un nou subiect („Pe urmele mafiei prahovene”), unde utilizatorii să aibă posibilitatea de a posta inclusiv fapte și acte ilicite prezentate în diferite materiale video.
  Vă pot ajuta cu multe și mai ales cu multă plăcere pentru ca în Bușteni să se instaureze ordinea de drept și un climat economic de normalitate între întreprinzători și autoritatea locală.
  Aștept răspunsul dvs. la: bustenar@yahoo.ro
  Toate cele bune.

 15. un.bolovan said

  Stimate domn/doamna @Miliardarul În Opinci ( Breaza Breaza, Breaza Bre-aza, Anti Mafie, Bustenar Zamorean), sunt si eu un cititor fidel al acestui BLOG. Chiar daca discutiile de aici au depasit de cateva ori limita bunului simt, s-au situat permanent in LIMITELE LEGII, neincalcand niciodata legile statului roman. Ceea ce nu se poate spune despre dvs. Si as enumera aici doar doua din actiunile dvs, foarte bine descrise in Codul Penal: publicarea corespondentei private si actiuni de atac informatic, ambele indreptate impotriva unor persoane neimplicate in lupta dvs. Cu alte cuvinte, ati savarsit FAPTE PENALE imporiva unor PERSOANE NEVINOVATE si neimplicate in lupta pe care ati inceput-o. Nu ma pronunt asupra afirmatiilor dvs. la adresa unor persoane publice, banuiesc ca aveti documente care sa va sustina afirmatiile, altfel, este tot o incalcare a legii.

  Fapt pentru care, eu unul, ca utilizator al acestui blog, doresc sa ma delimitez clar de astfel de persoane, deoarece actiunile dvs. indreptate impotriva unor oameni care nu au nici o vina si/sau implicare in lupta declarata de dvs., sunt inacceptabile. Una este o atitudine civica de nemultumire si alta incalcarea legii.

  Si cum banuiesc ca urmarirea penala impotriva dvs. a inceput, nu as sugera nimanui o asociere cu dvs.

  Multumesc pentru intelegere.

 16. @Un.Bolovan
  Eu respect tot ce presupune simț civic real și nu impus de cineva anume cu scopul de a mă dezarma, așa cum de altfel s-a încercat și la ZdB. (cred că ești una și aceiași persoană cu „jurnalistul” de la ZdB).
  Păi pentru tine și alți „pupincuriști”, este firesc să se posteze doar subiecte agreate de stăpânul vostru Savin, voi din această categorie nu puteți concepe oameni cu opinii diferite față de ceea ce vă debitează creierele spălate.
  Legile statului au fost încălcate flagrant tocmai de cel pe care încerci să-l aperi și nu de mine, acesta este motivul pentru care am demnitatea și curajul să-mi înderept degetul acuzator, inclusiv către „dalmațienii” din ograda justiției care de peste 10 ani țin la blat dosarele penale ale mafiotului Savin Emanoil.
  Dacă un cetățean român se luptă pentru respectarea ordini de drept, în opinia ta înseamnă că încalcă legea?… Alo… Pe ce lume trăiești?
  Crezi tu că-mi este teamă de autorități câtă vreme știu că n-am comis o atare infracțiune?… Alo… Eu sunt stăpân pe mine și nu sunt sluga lui Savin…
  Păi de ce aștepți de la alții?… Dacă crezi că am greșit încălcând legea, de ce nu sesizezi tu autoritățile?.. Și chiar vă rog s-o faceți și este valabil pentru toți, în special pentru „pupincuriștii” lui Savin care încearcă să ma intimideze…
  Dacă o să aveți un pic de răbdare, în viitorul foarte apropiate o să vă dovedesc câtă dreptate am, dar nu știu câți din „pupincuriști” vor mai avea acces la net ca să posteze în scop „caritabil” pro Savin.
  De ce nu puteți accepta și un om care nu-l agrează, care-i interesul vostru? Și să presupunem că mi se va interzice să mai postez pe acest site… credeți ma veți opri din luptă? Nu… nimeni să nu-și imagineze că voi renunța.
  Repet nu eu am încălcat lege și nu eu sunt cel ce se teme că-și va pierde libertatea pentru actele și faptele sale penale.
  Reveniți cu picioarele pe pământ.., dreptul la opinie și liberă exprimare este dreptul fundamental al fiecărui cetățea prevăzut în art. 30 din Constituție, cine ești tu și ce urmărești de fapt prin încercarea ta de a-mi suprima acest drept?
  Măi…. „șezi ghinișor că ti loviești la șeas”

Adauga un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: