Orasul Busteni Dezbateri

Administratia locala 2012-2016

Posted by adminobd on 2 July 2012

Administratia Locala a Orasului Busteni, in perioada 2012-2016:

Primar

 • Emanoil Savin (PDL)

Viceprimar

 • Nae Savel (PDL)

Consiliu Local

 • Gheorghe Aldea (USL)
 • Dan Anghel (USL)
 • Ion Arsene (PDL)
 • Cristian Bunea (PDL)
 • Simona Daniela Buricea (PDL)
 • Petre Buruiana (PDL)
 • Valentin Chiritoiu (USL)
 • Mirela Dobrea (PDL)
 • Daniela Ganea (PDL)
 • Petre Gavrila (PDL)
 • Gheorghe Ivan (PDL)
 • Ion Moja (PDL)
 • Nae Savel (PDL)
 • Nemethi Norbert Janos (USL)
 • Emil Toma (independent)

Promisiuni electorale

In tabelul de mai jos sunt trecute promisiunile facute de actuala administratie locala, in campania electorala din 2012. Coloana din stanga contine lista de promisiuni, iar coloana din dreapta contine stadiul in care se afla aceste obiective (“neinceput”, “in desfasurare”, respectiv “finalizat”)

PROMISIUNI STADIU
modernizare strazi din cartierul Podul Zamorei (13 Septembrie, Licurici, 30 Decembrie, George Enescu, Zorilor, Primaverii, Splaiul Zamorei, Zamora Noua, Preda Buzescu si Radu Negru) neinceput
modernizare strada Valea Alba neinceput
modernizare Aleea Silva neinceput
reabilitarea, modernizarea si extinderea retelei de distributie a apei potabile si a retelei de canalizare, reabilitarea captarilor de pe raza orasului Busteni neinceput
modernizare drum de acces Busteni – Gura Diham – limita judet Brasov neinceput
modernizare drum de acces Busteni – Culmea Zamora neinceput
reabilitarea podurilor neinceput
2 blocuri sociale in Cartierul Fierastrau finalizat
1 bloc ANL in strada Nestor Urechea neinceput
PROMISIUNI CU TERMEN LIMITA
pana la sfarsitul anului 2012, toate blocurile de locuit vor fi reabilitate termic PROMISIUNE NERESPECTATA
finalizarea proiectului “Busteni, o statiune renascuta”, pana la sfarsitul anului 2012 PROMISIUNE NERESPECTATA

Plusuri si minusuri

Tabelul de mai jos contine listele cu lucurile pozitive, respectiv lucrurile negative, care s-au intamplat, la Busteni, in mandatul 2012-2016 si care au fost determinate de activitatea administratiei locale. In partea de sus a tabelului sunt plusuri si minusuri recunoscute de toata lumea, iar in partea de jos sunt plusuri si minusuri discutabile, adica lucruri asupra carora nu exista un consens ca ar fi neaparat pozitive sau negative. Pentru a trece un “plus” sau un “minus” la sectiunea “discutabile”, trebuie sa existe un argument pertinent care sa sustina acest lucru (valabil si in sens invers). Puteti da sugestii pentru completarea celor doua liste in sectiunea de comentarii de mai jos.

PLUSURI MINUSURI


DISCUTABILE

– a continuat practica de a face cetateni de onoare persoane care nu au legatura cu orasul

Opinia publica

Cum apreciati activitatea Administratiei Locale a Orasului Busteni? Va puteti exprima opiniile in legatura cu prestatia primarului, viceprimarului si a consilierilor locali, pe perioada mandatului 2012-2016, in sectiunea de comentarii a acestei pagini. Criteriile pot fi multiple: realizari/esecuri, promisiuni indeplinite/neindeplinite, competenta/incompetenta, comunicarea cu cetatenii, eventuale abuzuri, lucruri care s-au facut bine, lucruri care s-au facut prost, lucruri care s-ar fi putut face dar nu s-au facut, modul in care a fost cheltuit banul public sau orice alt criteriu pe care il considerati pertinent.

5 Responses to “Administratia locala 2012-2016”

 1. adminobd said

  Prima bila neagra, chiar din prima zi de mandat: au mai aparut inca 3 asa-zisi “cetateni de onoare”, printre care si Ionut Iftimoaie (?!?), care au primit acest titlu dupa preferintele personale ale primarului.

  In cazul citorva dintre promisiunile din tabel, m-as bucura sa NU fie indeplinite, deci as considera nerealizarea lor un lucru pozitiv. Aici ar intra cele 2 sosele (Busteni – Culmea Zamora si segmentul Gura Diham – Diham), dar si proiectul de reabilitare a sistemului de apa potabila, in forma in care se prezinta acum (cu statii de clorinare).

 2. @Adminobd
  Total de acord cu tine.
  Ar fi bine ca Domnul Emil Toma (pe care l-am votat), să se facă mai „auzit” în relațiile cu buștenarii…, în viitorul apropiat se preconizează noi alegeri pentru ocuparea postului de primar și este bine să înceapă de pe acum să-și facă campanie.
  (Sursă sigură)

 3. adminobd said

  Primele 2 promisiuni nerealizate ale primarului care “face mai mult decit promite”:

  1. A spus ca toate blocurile din Busteni vor fi reabilitate termic pina la finalul anului 2012. Sintem deja in 2013 si acest lucru nu s-a intimplat.

  2. A spus ca proiectul “Busteni, o statiune renascuta” va fi finalizat pina la sfirsitul lui 2012. Nici acest lucru nu s-a intimplat, in ciuda faptului ca s-a lucrat destul de superficial.

  In privinta primei promisiuni, poate o sa spuneti ca nu depinde numai de primar, ci de cei care aloca fondurile pentru aceste reabilitari, adica de Guvern. Iar replica mea este: atunci de ce a mai promis? Daca nu era sigur ca aceste fonduri vor veni pina la finalul anului, de ce a facut promisiuni in campania electorala?

  In privinta celei de-a doua promisiuni, faptul ca proiectul cvasiinutil numit “Busteni, o statiune renascuta” nu a fost terminat pina la finalul lui 2012 nu ma deranjeaza cu nimic, pentru ca, in cazul acestui proiect, nu viteza, ci calitatea executiei era mult mai importanta. Dar, pentru ca lumea are o memorie foarte scurta, e bine, totusi, sa ne amintim de aceste promisiuni facute in campanie si, foarte probabil, crezute la litera de multi dintre cei care l-au votat ca disperatii pe Emanoil Savin. Cu atit mai mult cu cit sloganul sau de la locale a fost “Am facut mai mult decit am promis!”.

 4. zamoreanu` said

  Hai să fim serioși… Crede cineva că pe Savin l-au votat buștenarii pentru promisiuni făcute în campania electorală? Nu fraților el a câștigat și recâștigat funcția de Primar grație „sacoșiadei” practicate în pragul alegerilor.
  Nerușinarea n-are limite.., până și pentru aceste ajutoare europene Savin și-a asumă meritul, lăsând să se înțeleagă ca fiind din partea lui.., dar s-a închis și această portiță.., probabil ați aflat de la știri că nu se vor mai distribui ajutoarele sociale (făină, ulei, etc.), și să-l vedem pe Savin dacă se va încumeta sa bage mâna la saltea și să ofere ajutoare electoratul ce la votat.
  Părere mea e că Savin n-ar scrupule și nu va face acte de caritate cu nici un buștenar.., în special cu nevoiașii (șomerii și pensionarii), care l-au votat în proporție de 100% și cărora le transmit să „mănânce zăpadă” sau să se așeze la rând și să se milogească în fața lui Savin, pentru că asta merită. ”Sacoșiada” s-a încheiat și din nefericire „turma” ce l-a votat ne-a pricopsit cu încă un mandat al dictatorului Savin 🙂
  Cu privire la cele 2 punte menționate în comentariu.., păi ce a făcut Savin pentru comunitate? Nimic fraților.., acest impostor în afară de a-și rotunji averea personală, n-a făcut și nu va face nimic nici pe viitor. Ce merite are acest „ venetic gălățean” care se auto-declară cel mai iubit din Bușteni(?).., cine dracu-l iubește oameni buni și de ce? Probabil unul ca Runcu care l-a șantajat că va da în vileag măsluirea alegerilor și urmare, s-a pricopsit cu un autoturism avariat.
  Ăștia sunt oameni din Bușteni (din păcate).., se bucură la te miri ce și nu conștientizează că mai presus de orice ar trebuie să domine cinstea și corectitudinea.
  În încheiere le transmit celor ce l-au votat pe Savin să-și facă stocul cu zăpadă acum până nu se topește, pentru că ajutoare europene sau ajutor din partea dictatorului vor primi „canci” 🙂

 5. procivilizatie said

  Oameni buni.. ati descoperit roata. e prima data cand se castiga alegerile la busteni cu sacosiada? NU. treaba voastra ar trebui sa fie sa luminati oile astea proaste care voteaza sacosa. Daca aceste oi ar fi luminate, poate alt primar ar fi fost. desi… oare cine nu este la cash&carry ?
  Si mai e o vorba aplicabila, fiecare popor isi merita carmuitorii.

Adauga un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: