Orasul Busteni Dezbateri

Sosea intre Busteni si Rasnov

Posted by adminobd on 9 January 2012

Descriere proiect

Viitoarea sosea Busteni – Gura Diham – Rasnov ar urma sa aiba peste 30 de kilometri, dintre care 7 kilometri pe teritoriul Judetului Prahova (segmentul Busteni – Gura Diham – Saua Baiului). Intre Busteni si Gura Diham exista deja un drum de 4 kilometri (DC 132), aflat in stare foarte proasta. Proiectul de asfaltare a fost inclus de Primaria Busteni in PNDI (Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii) al MDRT (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului), componenta “10000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local”.

Motivatii oficiale pentru a construi noua sosea

 • Descongestionarea DN1.
 • Crearea unei scurtaturi dinspre Valea Prahovei, pe la Gura Diham, catre Rasnov si Bran.

Costuri

Costurile pentru portiunea de sosea din Judetul Prahova (Busteni – Gura Diham – Saua Baiului) s-ar ridica la aproximativ 2-10 milioane de euro (2 milioane pentru un standard de cost teoretic de 250 de mii de euro, 10 milioane presupunand ca un kilometru de sosea va costa, in medie, peste un milion de euro).

5 Responses to “Sosea intre Busteni si Rasnov”

 1. Din moment ce exista un drum din Predeal spre Rasnov, nu prea vad ce mare scurtatura ar exista din Busteni spre Rasnov. Sunt bani irositi aiurea. In plus…traficul ar fi la fel 🙂 Insasi Valea Prahovei este o problema…. cu ce se descongestioneaza traficul daca masinile sunt nevoite sa parcurca macar o jumatate din Busteni pentru a o lua apoi spre Rasnov? Asta e aberatie. Sunt bani cheltuiti degeaba. Totusi problema e gandita din alt punct de vedere. Cum primarul a dat gratuit terenuri pe Valea Cerbului, probabil vrea sa le acorde acelor “vedete” si posibilitatea de a merge pe un drum asfaltat…si variante de recreere la alegere: Busteni sau Rasnov…Bran..etc. Alegeti-l in continuare. Intr-adevar a facut mai mult decat a promis. In campaniile electorale nu a zis ca o sa strice parcurile, ca o sa darame spitalul, ca o sa vanda tot orasul…sau ca o sa-l doneze. Da…chiar a facut mai mult…a facut toate astea…dar nimic din ce a promis 🙂 Haha.

 2. Măi oameni buni.., vă rog să nu fiți naivi. Și în acest caz „interesul poartă fesul”… Cum bine știți autoritățile centrale au refuzat investițiile privind asfaltarea drumului ce duce până la Gura Diham… Pai să ne ierte Dumnezeu.., doar na-ți vrea ca Luca să umble la „saltea” și să asfalteze acest drum? Uite așa s-a ajuns la concluzia că trebuie făcut un coridor care să lege Bușteni-ul de Râșnov și să treacă tocmai prin fața Cabanei Gura Diham aparținând multimiliardarului neexpus public Luca al cărui fiu își construiește o vilă chiar în apropierea cabanei.

 3. Vila fiului este deja construita. Ii mai trebuie un pod peste apa deoarece nu poate intra cu masina pana in curte…in rest e gata.

 4. @designextrem
  Da știu, ai dreptate ieri am trecut și eu pe acolo de am făcut ceva poze și un filmuleț. Lucrez la un material video mai amplu în care voi detalia mai multe aspecte pe care „pupincuriștii lui Savin le ignoră ca fiind aberații.
  Toate cele bune.

 5. […] 2009 de catre autoritatile din Busteni si reluata periodic (aici detalii despre trafic). Mai mult, primaria Busteni a inclus proiectul in Programul national de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) al Ministerului Dezvoltarii […]

Adauga un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: