Orasul Busteni Dezbateri

Fun Park Kalinderu (Snow Park Kalinderu)

Posted by adminobd on 17 August 2011

Descrierea proiectului

Componente:

 • 1. Partie incepatori (150 metri).
 • 2. Baby ski (120 metri).
 • 3. Pista tubbing.
 • 4. Tobogan.
 • 5. Carusel.

Fun Park-ul de la Kalinderu functioneaza si pe timp de iarna si pe timp de vara.

Pentru realizarea proiectului Fun Park Kalinderu a fost defrisata padurea pe o suprafata de aproximativ un hectar.

Denumire alternativa: “Snow Park Kalinderu”.

Costuri

Pe panourile de langa Fun Park este data cifra de 13,6 milioane de RON (aprox. 3,2 milioane de euro). La inaugurarea din iarna 2010-2011 erau alte panouri, pe care aparea o cifra mai mare, de peste 22 milioane de RON (peste 5 milioane de euro), dintre care 13-14 milioane din fonduri de la MDRT (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului) si de la bugetul local, iar restul de 8-9 milioane de RON din fonduri europene.

8 Responses to “Fun Park Kalinderu (Snow Park Kalinderu)”

 1. Cetateanul care suparaApreciaza said

  Costuri: acele 13 – 14 milioane de la mdrt sunt cele 13,6, acum 2 ani era cumulat cu costul Kalinderu I 2,5 mil Euro si uite asa fac 5 mil euro.
  de defrisat s-au defrisat doar 0,95 ha. Insa pe panou nu mai apar investitiile din 2011 de la Kalinderu II , atunci sa vedem costuri.

  Si ma reintreb si eu ca altii de pe acest forum/ blog / site, unde mama …. s-au dus atatia bani si cand vor reintra in bugetul local pentru dezvoltarea altor sectoare / activitati, s-au macar se vor duce catre populime. ca nu poate fi vorba de profituri si nici macar de atragerea de turisti, izgonire poate, pentru ca iarna nu merge saniuta daca e frig ca nu tin franele, vara daca ploua nu functioneaza ca nu tin franele si functioneaza doar in week-end de la 10 la 14. deci concluzii ……………………. de ce saniuta are frane ?

  O alta intrebare despre ce inseamna un fun – park, la genul “sa-i prostim pe prosti”.
  Nu ar fi normal ca partia de saniute situata sus pe Kalinderu sa fie jos in Fun Park sau Fun-parkul sa se fi organizat sus in Kalinderu fara defrisare. Ca toti turistii se plang ca trebuie sa achite 15 lei sa urce sa se dea cu sania, sa coboare la masa ca sus nu au nimic ( exceptie cabanuta ), sa se distreze in fun park sa urce din nou sa se dea cu sania tot cu 15 lei , si tot asa. Nu era normal sa fie toate la un loc, cu o taxa de intrare pentru un spatiu amenajat, si cu tarife de instalatii in fun park. Cred ca era mult mai logic, costurile de exploatare ale telescaunului erau mai mici , castiguri mai multe fara consumuri, etc

 2. adminobd said

  Am modificat suprafata defrisata. Deci, pina la urma, care e costul total al investitiei de la Fun Park? 3,2 milioane de euro? Am inteles ca mai vor sa faca si o pista de sanie/tobogan, sau ce-o fi, care sa coboare de sus pina la Fun Park. Asta o fi inclusa in cele 3 milioane, sau se adauga peste?

  Legat de cheltuieli si incasari, ar fi foarte util ca primaria sa publice undeva (pe site-ul oficial, de exemplu) citi bani intra si citi bani ies, anual, in si din Fun Park, plus o lista detaliata cu toate sumele investitite. Ca sa vedem si noi daca, intr-adevar, a avut sens construirea acestui Fun Park, din punct de vedere economic.

 3. Cetateanul care suparaApreciaza said

  Daca ne aducem aminte cand a venit dna Urea acum doi ani la Cupa mondiala de escalada, ziarele au scris ca structura aceia futurista este prima din lume si a costat un milion de dolari ( nu euro ) , deci vre-o 900 mii euro. Pe acestia ii scadem din cele 3,2 rezultate din funpark si rezulta vre-o 2,3 milioane. Legatura cu noua sanie tobogan e tot prin padure si mai sunt de defrisat si acolo cred 1-2 ha printre pomi ca zona de protectie, dar asta e cu alte costuri care se adauga.

  Legat de cheltuieli si incasari de la fun – park, anul trecut mi-am luat vre-o cateva ” kg de carne la frigider” de la cativa din primarie cand am intrebat de venituri si am aflat o chestie mishto – Fun Parcul nu produce venituri pentru Primarie ci pentru Societatea Primariei – Kalinderu, la fel ca si Partia si parcarile si alte obiective ce mai asigurau vulcanizarea gaurii ce se numeste Buget Local , deci investitiile se fac de catre primarie pentru o societate comerciala care cica e administrata de primarie prin Consiliul local , insa nu e ca la Sinaia, activitatea societatii sa treaca prin consiliu ci ca la Busteni. Chestia asta mie mi se pare un fel de creare de avantaj de piata pentru o societate privata care isi va transfera profiturile catre cine, si cum vrea, primaria e devalizata de niste sume , incepe sa nu aiba bani dupa care se imprumuta. Pun pariu ca pana la alegeri mai se fac vre-o 2-3 mil euro imprumuturi la banci.

  Asa ca pe ce site sa puna primaria venituri din fun-park si altele daca nu sunt

  Sensul Fun-parkului l-am mai precizat la concluzii ….. de ce saniuta are frane ? . Si cu 500 metri in plus si fara ei activitatea tot aia e, chir scade venitul societatii ca asa scurta cum e are un timp de exploatare, daca creste lungimea creste timpul deci scade numarul de ture astfel scad si incasarile, nu orice investitie de lungire duce neaparat la marire ( de venituri ) !!!!

 4. Cetateanul care suparaApreciaza said

  Si exact asa se conduce un oras in anul 2012 , un fel de dute – vino , credinta ca lungirea produce mariere, nu e cumva un fel de alta activitate ?… nu de management ci de …. cum ii spune, cred ca integramic vorbind ( daca – a fost – olteneste, tai ) dar si ala , nereusit.?!

 5. mamsaturat said

  Toate investitiile s-au facut din bani publici, deci ar fi logic si de bun simt ca tot profitul societatii (in caz ca exista) sa mearga la bugetul local. Nu numai in prezent, ci si in viitor. Deocamdata am inteles ca unicul asociat la SC Kalinderu Services SRL este Consiliul Local Busteni. Dar cum ar fi ca societatea sa ajunga pe mina unor privati, fix dupa ce se vor incheia toate investitiile din bani publici?

 6. Cetateanul care suparaApreciaza said

  Bunul simt si logica nu cred exista in actualul context , iar intrebarea ta de fapt cred ca era ” Cum nu ar fi sa ajunga pe mana unor privati”. Ca daca se intampla, si sunt optimist si convins ca se va intampla negatia , atunci toate punctele de la dezbateri vor putea fi dezvoltate intr-adevar coerent, logic si cu bun simt.

 7. Stați liniștiți cu vânzarea domeniului schiabil și a Fun Park-ului Kalinderu… Am reușit să-i încurc „ițele” mafiotului Savin așa că nu trebuie să vă mai faceți griji. Poate că acum nu-mi dați crezare, dar în viitorul foarte apropiat autoritățile centrale de control se vor muta la Bușteni, cu o dubă parcată în fața primăriei… Slavă domnului că au ce încărca.., „fauna pușcăriabililor” domină funcționarii publici ai Primăriei, în frunte cu Savin, care este deja cu un picior în captivitate și unul în libertate.
  Cu privire la comentariile postate mai sus, ele au fost reale, dar între timp au survenit modificări radicale în peisajul infracțional al mafiotului Savin. Dacă nu se făceau demersurile necesare, până în la iarnă Kalinderu cu tot cu Fan Park ar fi aparținut familiei Mădălina și Andrei David Giugasvili.., nimeni alții de cât fiica și ginerele mafiotului Savin.
  Repet, este foarte adevărat.., până și documentația era redactă pentru a fi inclusă în ordinea de zi a Ședinței de Consiliu, însă documentul a fost distrus, ca și multe alte documente care se încearcă a fi distruse în aceste puține zile din n-aintea furtunii, dar e „A” mai mare greșeală și ultima pe care o mai fac „pupincuriștii” crezând că-l vor scăpa și vor scăpa și ei de rigorile legii.
  Pentru mai multe detalii accesați următorul linK: http://www.youtube.com/watch?v=W2zUYccGswA&feature=relmfu

 8. Buștenar Zamorean said

  Singura sursă de atracție turistică în Bușteni este „mama natură”
  Cu scopul acaparării domeniului schiabil Kalinderu și Fun Park-ul din incintă, mafiotul Savin a practicat cele mai scumpe tarife din Europa pentru a subevalua crezând că va reuși să-l cumpere la un preț derizoriu așa cum a procedat și în alte cazuri.
  Este bine de știut că din lista celor care au profitata din încasările de la Kalinderu fac parte Ion Vasilescu, Dobre Mihai și Casierița Ioana. Primii doi și-au transformat cocioabele în pensiuni și ne ignoră din limuzine, dar se apropie timpul și va trebuie să justifice cum de au atins această performanță, dintr-un salariu de bugetar….

Adauga un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: